Annonce
Ærø

Læserbrev: Hvad med butiksplacering i midtbyen?

Erik Kromann, leder af Marstals Søfartsmuseum.
Annonce

Læserbrev: Ser, at der er planer om butiksbyggeri på Marstal Havn. Havnens samlede udtryk vil i påkommende fald få et grumt ar i tandrækken.


Kommunalbestyrelse og borgergrupper står glædeligvis samlet om at bevare øens maritime erhverv og miljøer.

Erik Kromann


Den havnesignalerende ankomsthilsen med den gamle Esso-tank virker mangefold mere attraktiv end et kønsløst butiks-look. Kunne en anden placering tænkes?

Kommunalbestyrelse og borgergrupper står glædeligvis samlet om at bevare øens maritime erhverv og miljøer. Det maritime er det særkende, der fremhæver øen med baggrund i historien og store erhverv, spændende fra værfter til søfartsundervisning. Her er noget vi øboer, og tilflyttende øboer, kan identificere os med, og turister kan valfarte til. Et blåt kvalitetsmiljø, som mennesker gerne bebor eller gæster specielt i en omtumlet tid, hvor det autentisk rodfæstede efterspørges. Øen har stukket en kurs ud mod det maritime, som vi udvikler ved at bevare, som det på Marstal Havn på fremragende og forbilledlig vis er demonstreret ved Motorfabrikkens succesfulde genopstandelse, Eriksens Plads, Nørgaard-iværksætteri og beddingsrenoveringen.

Hvad med en butiksplacering i midtbyen? En sådan position vil vel være fuldt ud så attraktiv for eksempel i den gamle trælast eller på stenørken-P-pladsen ved det hendengangne hotel Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce