Annonce
Svendborg

Læserbrev: Er de bare landsbybrokkehoveder?

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Det blev så ikke i første omgang det røde flertal men en Rød Glente, der fik sendt sagen om opsætning af tre monstermøller ved Broholm til tælling.

Det blev desværre ej heller de mange borgeres indsigelser, vedholdenhed og gode argumenter mod opsætning af møllerne, eller for den sags skyld Venstres byrådsgruppes ihærdige forsøg på at overbevise resten af Kommunalbestyrelsen, der blev det springende punkt.

Det kommer vi tilbage til.

Af artiklen i FAA 23/10 fremgår det, at det skulle være NYE oplysninger om, at Rød Glente-reden er tættere på vindmøllerne end først antaget, der gør, at dele af sagen må gå om. Det fremgår endvidere, at oplysningerne om reden først kom kommunen i hænde ”for nyligt”, og at fejlen derfor ligger andetsteds.

Dette kan ikke være mere forkert. Hhv. 28/7 og 16/8 gør borgere uafhængig af hinanden borgmesteren og forvaltningen opmærksom på, at der var et ynglende par af arten Rød Glente i Tange Skov.

Henvendelserne med de selv samme oplysninger, som nu får forvaltningen til at anbefale politikerne at udsætte sagen, bliver på daværende tidspunkt fejet af bordet ligesom alle de andre betænkelige forhold, som bliver påpeget i diverse høringssvar. Først da en borger gentager sin henvendelse d. 19/10 og Venstre samme dag anmoder om forvaltningens bemærkninger og svar hertil, bliver sagen undersøgt.

Det er ikke godt nok, og nu er vi så tilbage til de mange indsigelser og gode argumenter, der er indkommet via høringssvar fra bekymrede borgere fra hele kommunen. Ikke én eneste indsigelse er blevet hørt, ikke ét eneste komma er blevet ændret i det oplæg, der er forelagt til politisk behandling. Samtlige indsigelser er blevet mødt med, at ”man vurderer det ikke påvirker sagen”.

Det gjorde en Rød Glente så alligevel. Borgerinddragelsen har ganske simpelt ikke eksisterende, og det er ikke første gang, vi oplever dette.

Skovrejsningssagen ved Holmdrup/Skårup er endnu ét blandt flere eksempler. Venstre har stillet forslag om at igangsætte en inkluderende proces om alternative løsninger for grøn omstilling og opnåelse af Svendborg Kommunes klimamål. En proces hvor dialog og inddragelse af borgere og interesseorganisationer sættes i højsædet.

Det håber vi at kunne få opbakning til, for når mennesker af kød og blod fortæller, hvordan vindmøller påvirker deres helbred og livskvalitet, så er det ikke bare ”landsbybrokkehoveder” men de borgere, hvis interesser vi er valgt til at varetage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce