Annonce
Ærø

Læserbrev: En for alle og alle for Ærø

Jens Weiss, stifter af Ærø I Centrum. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Nu går vi efteråret i møde, og det politiske landskab på Ærø skal til at finde deres spidskandidater til det forstående kommunalvalg i 2021 - de første er allerede fundet. Ligeledes skal de forskellige partier melde ind med budgetforslag til næste års budget.

At Ærø har været heldig eller bare rigtig sammensat i forhold til regeringens målsætning i den nye fordeling af udligningsreformen, er et stort lyspunkt. Tak for det. Så er det meget nemmere for os i kommunalbestyrelsen at lægge vort 2021 budget, da vi ligger lunt i svinget, men pengene skal ikke klattes væk.

Vi har på social- og sundhedsområdet et stort efterslæb af uuddannet personale, ligesom efteruddannelse ikke har været prioriteret særligt højt. Der er i dag en stor personalemangel, hvilket giver dårlige arbejdsbetingelser og medarbejderflugt blandt de ansatte.

Miljø og natur har igennem mange år været et underprioriteret område, hvilket kan ses på flere områder, her særligt med bestanden af klokkefrøer. Det på trods af, at vi har været en gruppe borgere, som har ”råbt” op om de forhold, vi byder naturen på Ærø, og de tiltag som ikke sker.

Overraskende er det at høre og læse, at vores borgmester udtaler i forskellige medier, at vi egentligt ikke har behov for flere bevillinger til kommunens kasse. Men positivt, at han mener at de ekstra penge (fire millioner kroner) skal gå til at forbedre ældreforsorg og pleje, såsom sosu-assistenter og andet plejepersonale.

Det er da et godt bud, som jeg fremsatte ved sidste budgetforhandlinger med et beløb på 1,3 millioner kroner til den pulje. Så der er vi da enige, Hr. Borgmester.

Ærø I Centrum skal også på banen med kandidater og budgetforslag, og det bliver ved et åbent medlemsmøde den 24. september i Mamrelund kl. 19.00, hvor du som medlem eller bare som politisk interesseret, er meget velkommen til at deltage.

Lad os sammen lave en politik, som gør, at det bliver ”En for Alle og Alle for Ærø” politik med et godt samarbejdsklima i kommunen. Håber vi ses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Først i Danmark: Mads Pedersen og Aurora Nordic i Odense må sælge og eksportere medicinsk cannabis

Annonce