Annonce
Ærø

Debat: Brug byrådssalen som SFO

Læserbrev: Det er sørgmunter læsning i dagens udgave af nærværende avis (onsdag, red.), men ikke uventet at øens viseste mænd og kvinder samt deres velbetalte rådgivere har taget så grueligt fejl i, hvad det nye prestigebyggeri i skipperbyen vil koste.

Jeg vil foreslå, at man i stedet bruger byrådssalen på rådhuset, da den i forvejen er en slags børnehave, der kun bliver brugt en enkelt aften om måneden, og bussen kører lige til døren. Man kunne forestille sig, at man kunne have en slags fritidspædagogger, hvor en kunne tage en dag med malkning af køer. En anden kunne tage en temadag om færgebillettering, en anden kunne tage tørnen med at lære børnene, hvordan man langsomst saver et bræt over.

Ja, mulighederne er uanede, kun fantasien sætter grænser.

Alternativt kunne man gribe den kommunale telefon og ringe på nummer 70237388, der tilhører Eurodan-huse i Rødekro, der kan levere et hus på 185 kvadratmeter nøglefærdigt indrettet efter kundens ønske for 1.945.000.

Således kan man inden for budgettet bygge tre huse og have penge i overskud, jeg tror nu ikke min idé falder i god jord, da det ikke er udtænkt af øens 15 viseste mænd og kvinder, samt deres rådgivere.

Annonce
Michael Lage Rasmussen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Gør mere reklame for den lokale ungdomsuddannelse

I øjeblikket sidder tusindvis af unge mennesker og overvejer, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på efter dette skoleår. Langt de fleste - næsten tre fjerdedele - vælger en gymnasial uddannelse. Der er frist for at søge den 1. marts, og valget er vigtigt. Det er immervæk nogle ret definerende år, hvor man lærer en masse fagligt og om sig selv, og derfor er der mange overvejelser, man skal gøre sig, inden man sender ansøgningen af sted. Der er derfor ikke noget at sige til, hvis de unge mennesker har lidt ondt i maven eller har brug for nogle ekstra lange snakke med deres forældre, inden de træffer det vigtige valg. På Ærø er der grund til at have særligt ondt i maven. Her har der i årevis været en tradition for, at skulle man have en gymnasial uddannelse, så skulle man selvfølgelig over på den anden side af sundet. Og konsekvensen af det er, at så skal man også flytte hjemmefra. Det kan der jo komme nogle meget selvstændige og modne unge mennesker ud af, men det er altså bare tidligt at flytte hjemmefra, hvis man blot er 15 eller 16 år. Men der findes jo gode alternativer til at bo for sig selv, vil mange måske indvende. For eksempel er der mange elever med ærøsk baggrund, der bor på kostskole, blandt andet i Nyborg, ligesom der er en mindre koloni af ærøboer på kollegier i Svendborg. Men uanset hvordan man vælger at indrette sig på den anden side, indebærer det en tilværelse væk fra familien i dagligdagen. Og det er ikke alle, der er parate til det i en så ung alder. Derfor er det også vigtigt, som hf-lærer P.T. Reimer Jensen slår til lyd for i dagens avis, at gøre opmærksom på, at der altså findes et alternativ på Ærø, så man kan blive hjemme i trygge, vante rammer to år længere end ellers. Det alternativ hedder HF & VUC og findes i Marstal. Og hvis man er interesseret i søfart, kan man endda tage den tre-årige "blå" hf. På Ærø hører man om unge mennesker, der kommer hjem efter et mislykket ophold på fastlandet, fordi de ikke trives på grund af hjemve eller andet. Det er ikke noget at skamme sig over, men kan alligevel give knubs og skrammer i selvværdet. Det er synd og kan undgås ved at benytte sig af det lokale uddannelsestilbud. Og hvis man derefter kommer til at mangle et niveau i et fag eller to for at komme ind på sin drømmeuddannelse, kan man altid supplere op. Det er ingen katastrofe. Tværtimod er man modnet med tiden og mere parat til at videreuddanne sig. Både hf selv og den lokale folkeskole, Marstal Skole, og uddannelsesvejledere og kommunen bør derfor gøre langt mere ud af at informere om det lokale tilbud. Det er godt for hf, det er godt for de unge, og det er godt for øen.

Annonce