Annonce
Ærø

Læserbrev: At der i dag skulle være stor personalemangel og medarbejderflugt, kan vi ikke genkende

Minna Henriksen, formand for kultur- og socialudvalget, Ærø. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Annonce

I et indlæg i FAA den 8. september tegner Jens Weiss et billede af social – og sundhedsområdet, som bærer præg af for lidt kendskab til området.

Jens skriver, vi citerer: ”Vi har på social – og sundhedsområdet et stort efterslæb af uuddannet personale, ligesom efteruddannelse ikke har været prioriteret særligt højt. Der er i dag en stor personalemangel, hvilket giver dårlige arbejdsbetingelser og medarbejderflugt blandt de ansatte”.


Indenfor de seneste par år har der således været prioriteret uddannelsesforløb dels for samtlige medarbejdere på ældre og sundhedsområdet og dels målrettet kompetenceudvikling til medarbejdere, der varetager specifikke områder.

Minna Henriksen, formand for kultur- og socialudvalget, Ærø


Med dine udtalelser underkender du både medarbejdere og ledelse indenfor hele området. Det er ikke i orden. Vi har dygtige og kompetente medarbejdere som er engagerede i forhold til deres arbejde. Medarbejdere som uddannes og efteruddannes. Ældre – og sundhedsområdet er formentlig det område, hvor der investeres bredest med uddannelse og kompetenceudvikling. Det sker både via eget budget og gennem AMU kurser og kompetencefonden og ved hjælp af midler fra statslige puljer. Indenfor de seneste par år har der således været prioriteret uddannelsesforløb dels for samtlige medarbejdere på ældre og sundhedsområdet og dels målrettet kompetenceudvikling til medarbejdere, der varetager specifikke områder.

At der i dag skulle være stor personalemangel og medarbejderflugt, kan vi heller ikke genkende. Der er p.t. nogle midlertidige vikaransættelser. De er netop midlertidige, da der sker ændringer i forbindelse med lukning af Gilleballehus og personale herfra kan overflyttes til disse stillinger, hvis de ønsker det.

Der bliver i øvrigt, ved fastansættelser af medarbejdere, stillet krav om at tage sosu-uddannelsen, hvor der under uddannelsen gives løn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce