Annonce
Debat

Læserbrev: Affaldsindsamling bød på masser af plastic

Affaldsindsamlingen 2021 bød på opdagelsen af denne fuglerede af plastic. Foto: Ulla Friborg

Læserdebat: I hele uge 15 har der været affaldsindsamling over hele Danmark. Skolerne har samlet skrald. Der har været fokus på take-away affald, som efterlades i naturen. Det har været en stor succes.

På Ærø har skolerne ikke været involveret. Som jeg har forstået det på grund af logistiske udfordringer i forbindelse med corona-håndteringen.

Når vi kommer på den anden side af epidemien, kunne det være fint, om vi også kunne være med i skoleregi. Herfra er vi gerne behjælpelige med det praktiske.

Annonce


Størstedelen af det opsamlede var eller stammede fra plastic. I alle afskygninger.


Her på øen var der indkaldt til oprydning ved Nevrestien og ved Vesterstrand. Ved Nevre kom der omkring 25 glade glade mennesker, en del børn og unge mennesker, og i Ærøskøbing var der 12, der var mødt op. Flot, omstændighederne taget i betragtning.

Folk delte sig op i grupper og gik til sagen med stor entusiasme og vendte tilbage med hel- eller halvfulde sække.

Størstedelen af det opsamlede var eller stammede fra plastic. I alle afskygninger. Virkelig tankevækkende. Der blev fundet rigtig mange plastikdele fra jagtpatroner i området, ikke så mange patronhylstre, som tidligere.

En far og hans sønner kom tilbage og kunne fortælle, at de havde fundet en fuglerede, der for en stor dels vedkommende var bygget af plastik. Sikkert fordi, det var det, der var mest af, og fordi det lå lige i nærheden. Vi var noget overraskede.

Et kæmpe problem er mikroplastik - smådele, der spredes i omgivelserne, og som sætter sig i dyrs og dermed også i menneskers organismer.

Men en dag til eftertanke og tanke på, hvordan vi sammen kan være med til, at det gerne skal blive anderledes i fremtiden, og at der kun er os selv til at være med til at gøre en forskel i vores daglige gøren og laden - eller laden stå til?

Herfra også en stor tak til dem som samler affald hver dag på deres tur rundt i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce