Annonce
Svendborg

Læser undrer sig: Hvorfor får dødsdømt badstue nyt gulv og frisk maling?

Lars Axel Andersen undrer sig over, at opgangen i den dødsdømte Badstuen har fået frisk maling og ny linoleum.
En opgang i Badstuen i Svendborg har fået nyt linoleum og frisk maling, og det har Lars Axel Andersen svært ved at se logikken i. Badstuen skal jo rives ned, påpeger han.
Annonce

Svendborg: Det var tiltrængt, men der mangler alligevel logik.

Det nogenlunde de tanker, der gik igennem hovedet på Lars Axel Andersen fra Svendborg, da han for et par uger siden gæstede Badstuen for at dyrke sin hobby i Sportsdykkerklubben Dråben, hvor han i øvrigt også sidder i bestyrelsen.

Klubben deler opgang med svømmehallen, og Lars Axel Andersen kunne se, at der var stillet stilladser op i den.

- Håndværkere var i gang med at male og lægge nyt linoleum på trappen og gulvet, og misforstå mig ikke: Det var tiltrængt, siger Lars Axel Andersen, der ikke har en finger at sætte på resultatet, nu hvor håndværkerne har forladt bygningen.

Annonce

Planer om bulldozer

Alligevel er han skeptisk.

Lars Axel Andersen undrer sig over, at opgangen i den dødsdømte Badstuen har fået frisk maling og ny linoleum.

Sagen er nemlig, at indehaverne af biografen Scala, søskendeparret Søren og Louise Dyhre, har planer om at udvide forretningen - en udvidelse, som vil betyde, at der skal sættes en bulldozer på Badstuen.

Og at der foreløbig har været politisk flertal for at lade dem gøre det.Det har ikke været helt billigt, for der er virkelig lavet et flot stykke arbejde. Det virker lidt skør.

Lars Axel Andersen


- Så hvis Badstuen skal rives ned, hvorfor så bruge penge på at male og lægge gulv?  siger Lars Axel Andersen, der hellere havde set pengene brugt på at genhuse dykkerklubben og svømmeklubben og mener, at der trods alt er brugt nogle mønter i opgangen.

- Det har ikke været helt billigt, for der er virkelig lavet et flot stykke arbejde. Det virker lidt skørt, siger han.

Annonce

Ønske fra brugerne

Det synes lederen af Svendborg Idrætscenter, Brian Schaltz, ikke, at det gør. Altså virker skørt.

- Mit job er at drifte et hus, og opgangen trængte. Linoleumet hang nærmest i laser, og det havde ikke set godt ud, hvis nogen var faldet over det, siger Brian Schaltz, som ydermere peger på, at svømmeklubben, som har 700 medlemmer, har klublokale i badstuebygningen.

- Det er dem, der har haft et ønske om, at vi gjorde noget ved opgangen, som var meget nusset, siger Brian Schaltz.

Annonce

Almindelig vedligeholdelse

Idrætscenterlederen ved godt, at der er planer om at rive den gamle badstue ned, men påpeger, at der ikke er underskrevet et skøde på hushandlen.

- Som jeg hører det, står sagen stille lige nu, og vi skal passe på de bygninger, som ikke er solgt. Hvis det havde drejet sig om en totalrenovering, havde vi spurgt nogen, men det her er almindelig vedligeholdelse, siger han og oplyser, at malerarbejdet har kostet 26.300 kroner, mens regningen for renovering og pålægning af linoleum lyder på 26.948 kroner.

Og på spørgsmålet, om de i alt 53.248 kroner er givet godt ud, er han klar i mælet.

- Det synes jeg bestemt. Vi skal vedligeholde vores ejendomme, så vi ikke pludselig om seks år i en situation, hvor Scala ikke vil købe bygningen, og hvor den så er ødelagt. Og hvis nogen falder, vil man bebrejde os, at vi ikke har lavet det ødelagte linoleum. Vi er nødt til at opføre os ansvarligt, lyder det fra Brian Schaltz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce