Annonce
Svendborg

Læser spørger, vi undersøger: - Hvorfor måtte min gamle mor ikke betale med kontanter i bussen?

Fynbus.
En læser undrer sig over, at hans gamle mor fik besked om, at hun ikke kunne komme med bussen, da hun efter måneders corona-isolation ville betale sin billet med kontanter. Martin Krogh, kommunikationschef hos FynBus, forklarer, hvorfor det er nødt til at være sådan.
Annonce

Svendborg: Læser John Jensen henvendte sig forleden til avisen med en undren over en oplevelse, hans mor havde haft, da hun efter måneders isolation for første gang skulle med bussen. Hun ville betale for sin billet i bussen med 24 kroner i mønter, men det kan man ikke nu om dage, og da hendes rejsekort var udløbet, kunne hun ikke få lov at komme med bussen.

Martin Krogh, kommunikationschef hos Fynbus, hvorfor kan man ikke få lov til at betale med kontanter i bussen?

- Da coronaen brød ud, opfordrede transportministeren til, at det betjente salg i den kollektive trafik ophørte for at begrænse smitterisikoen. Det er derfor. Vi har fulgt ministeriets anbefalinger, og det gør man i hele landet. Det er ikke bare noget, Fynvus har fundet på.

Er det en permanent foranstaltning?

- Det ved jeg ikke. Indtil andet er besluttet, er det sådan, det er.

Hvad skal sådan en ældre dame gøre? Er det virkelig rimeligt, hun bare skal stige af bussen?

- Jamen, vi kan jo ikke lade folk tage med bussen uden at betale. Det er heller ikke rimeligt. Det er jo en offentlig ydelse, og reglen er jo den, at skal man køre med bussen, skal man betale. Så for at køre med bussen, skal hun have en billet, hun kan bruge i bussen. Og der er hun jo i en lidt uheldig situation. For det første vidste hun det ikke. Og hendes søn vidste det heller ikke, og hvis han gjorde, har han ikke lige tænkt over, at det kunne blive aktuelt for hans mor. For det, vi siger, er, at de muligheder, der er lige i øjeblikket, er at få et rejsekort.

Det havde hun, men det var udløbet.

- Jamen, det er ikke corona-månedernes skyld. Så må det have været inaktivt i længere tid. Men skidt med det. Hun har egentlig gjort, hvad hun skulle. Hun har haft et rejsekort, og det kunne hun ikke benytte. Til alle andre siger vi, at der er mulighed for at købe billet via vores billetportal. Det kan man måske ikke, hvis man er 98 år, men så kan man måske få en til at hjælpe sig med det, for vi har altså mulighed for, at man stadig kan købe billetter via sin mobiltelefon eller sin nabo, og så kan man få hjælp af sin søn eller sin nabo. Men det er lidt mere besværligt. Til andre kunder, der ikke har et rejsekort, siger vi, man kan gå ned på borgerservice og bestille sig et rejsekort eller med det samme få et rejsekort anonymt. De fungerer som de gammeldags klippekort, og så kan man gå ned og køre med bus. Det er, hvad man kan lige nu. Men den spontane rejse med kun kontanter kan man ikke foretage lige nu.

Sønnen her mente, det var en lidt uhøflig måde at behandle en ældre dame på. Kunne man have gjort det anderledes?

- Samtidig med den her begrænsning fra ministeren kom der en opfordring om, at de ældre borgere i det hele taget holdt sig væk fra den kollektive trafik, fordi den kollektive trafik var udset til at være et af de steder, hvor smitterisikoen var størst. Men igen, det er ikke vores beslutning. Så vi forsøger så at tænke nogle andre løsninger og hjælpe dem det rette sted hen eller til den rette løsning. Og vi kan jo ikke så godt begynde at forskelsbehandle ved at tage nogen med trods reglerne og ikke andre. Men kontanter tilbage til busserne er der altså ikke endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce