Annonce
Svendborg

Læser-forslag: Lad graffiti-kunstnere slå sig løs på ny idrætshal

En læser foreslår, at man giver idrætshallen i Dronningemaen noget kulør. Foto: Henrik Nguyen
Et stort kunstværk eller graffitimaleri til at pryde ydersiden af den nye idrætshal i Dronningemaen. Det er forslaget fra avislæser og flittig læserbrevsskribent Svend Åge Jessen.

Svendborg: Den nybyggede idrætshal i Dronningemaen kunne godt trænge til noget kulør. Det mener i hvert fald Svend Åge Jessen, som bor i Svendborg og har henvendt sig til avisen med et forslag.

- Jeg har bemærket, at facaden, der vender ud mod Dronningemaen, ikke er så pæn. Derfor foreslår jeg, at man kunne få en kunstner eller graffitimaler til at illustrere, hvad der sker inde i hallen, uden på bygningen. Altså noget idræt, badminton, fodbold. Det giver bevægelse i væggen i stedet for, at den bare er grå, lyder det fra læseren.

- Jeg vil have en levende væg, og det bedste eksempel, jeg kan komme med, er væggen på Frederiksøen, der vender ud mod vandet (dokmaleriet Den Blå Dok, red.). Det er en pragtfuld oplevelse at stå i Vindebyøre og kigge over på den. Det er sådan noget, jeg foreslår, man kunne lave, siger Svend Åge Jessen om sin idé.

Annonce
Svend Åge Jessen foreslår, at man laver noget a la "Den Blå Dok" på Frederiksøen på idrætshallen i Dronningemaen.

Går ind for mere farve

Det er Haahrs Skole, der er indehaver af hallen i Dronningemaen. Men inden vi går videre med forslaget til skolen, runder vi lige Svendborg Streetartforening, der jo lige netop gør sig i graffiti.

Og formand Frederik Zinn synes - måske ikke helt så overraskende - godt om forslaget.

- I min optik kan der kun være for lidt farve i det offentlige rum, så jeg synes, det er en god idé, han er kommet med. Her i foreningen går vi meget ind for, at hvis nogen har lyst til at få noget malet, vil vi hellere end gerne etablere kontakten og se, om vi kan løse opgaven, lyder det fra formanden.

- Foruden at være en forening, der oplyser om, hvad graffiti og streetart er, og hvor man kan udøve det, er vores hovedformål, at vi gerne vil være med til at implementere det i byrummet. Så alle opgaver, der eventuelt kunne pryde byrummet med udtryk og farver, vil vi rigtig gerne rykke på, tilføjer Frederik Zinn.

Annonce

Masser af liv

Til syvende og sidst ligger beslutningen dog hos Haahrs Skole, og ifølge skoleleder Michael Graugaard er det ikke en del af planerne, at idrætshallen skal males.

Han mener, at hallen i sig selv er livlig - også uden farver.

- Prøv at køre forbi hallen en morgen eller ud på eftermiddagen, hvor der er mørkt omkring. Så kan du se, hvor transparent bygningen er. Det giver et vue ind til halrummet, hvor der er masser af glade børn og aktiviteter. Det er efter min mening nærmest et kunstværk i sig selv og det bedste syn, man får, når man triller forbi dernede, siger skolelederen.

- Der er nogle mahognirammer rundt om de store vinduer, der gerne skulle give en blød overgang fra den rå beton til vuet ind til hallen. Det kan godt stå for sig selv i mine øjne.

Michael Graugaard afslører samtidig, at området omkring hallen fortsat er under forandring, og at der er spændende tiltag på vej.

Idrætshallen i Dronningemaen set i morgentimerne, mens det stadigt er halv mørkt, og hvor man kan kigge ind i selve hallen og se aktivitet. Foto: Henrik Nguyen

- Selve p-pladsen, som kommunen skal etablere, når den gamle hal er væltet, ligner noget rod lige nu, men det bliver der lavet om på. Og på samme måde skal der være beplantning op ad hallen. Så det ydre er ikke færdigt endnu, siger han.

- Og så arbejder vi i et muligt kunstprojekt, der skal sættes op dernede, lyder det fra skolelederen, der dog på nuværende tidspunkt ikke kan løfte sløret yderligere for, hvad et sådant kan indeholde.

Manden bag idéen: Svend Åge Jessen, Svendborg.
Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Navne

Som at komme på landsholdet: Jesper Wung-Sung får plads i Det Danske Akademi

Annonce