Annonce
Livsstil

Læsø: Få krat u’-pølse og jomfruhummere på Østerby Havn

André Palsgaard levede tidligere af at fange jomfruhummere, men de seneste 18 år har han drevet Læsø Spisehus sammen med sin kone, Kitty Palsgaard. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Er det lavet på Læsø - så står det nok på Læsø Spiseshus’ menukort. Som noget nyt har det afholdte spisested fået en webshop.

Frokostpølse, krat u’-pølse, hjemmerøget bacon, indbagt lyssej, jomfruhummere, kulmulecreme, snackpølse og osten gammelknas.

Anretningen, som André Palsgaard, ejer af Læsø Spisehus, sætter på bordet, er en overdådig blanding af Læsø-råvarer, der akut fremprovokerer en vis mængde mundvand. Det eneste på brættet, som ikke kommer fra Læsø, er osten gammelknas, men ellers er det hele sanket, plukket, fanget, opdrættet og forarbejdet på Læsø.

- ”Læsø tapas” hedder anretningen meget rammende, siger André Palsgaard og prøver at karakterisere maden, der serveres på Læsø Spisehus, som han har haft med sin kone, Kitty, de seneste 18 år.

Annonce

- Vi er ikke et gourmetsted. Vi serverer enkel og god mad, og vores mad bliver ikke gjort til mere, end den er, siger André Palsgaard og fortrækker igen.

En forretning med to ben

Fra alle bordene i restauranten kan man følge med i livet på Østerby Havn. Regn tegner lange striber på restaurantens ruder, og vi er stadig et par måneder fra sommer-rykindet, hvor kasseapparaterne i Læsø Spisehus er under konstant pres, men der sidder alligevel folk ved flere af bordene i restauranten. Det er ikke et særsyn, for Læsø Spisehus ligger et godt sted på øen, siger André Palsgaard.


Vi er ikke et gourmetsted. Vi serverer enkel og god mad, og vores mad bliver ikke gjort til mere, end den er.

André Palsgaard, ejer af Læsø Spisehus


- Vi ligger godt i den her ende af øen, hvor der er mange endagsgæster og folk på weekendophold.

Serveringen ”Læsø tapas” byder på alt godt fra Læsøs rige, naturlige spisekammer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Alligevel kan det være svært for André og Kitty Palsgaard at tjene penge i de turistfri-måneder. Derfor har de etableret en butik baseret på Læsø-produkter i forlængelse af restauranten, og corona-tiden med tvungen nedlukning brugte de på at lave en webshop, der ligesom butikken sælger Læsø-produkter.

På hylderne i butikken er der tang, saft, salt, øl og så videre.

- Det er rigtig fint med det her - det gør, at vi har to ben at gå på i forhold til indtjening, siger André Palsgaard.

Ud over restauranten og butikken har parret også eget pølsemageri og røgeri i restaurantens baglokaler, og varerne ender både på tallerkenerne i restauranten og i en køledisk.

- Det er smart på den måde, at har gæsterne fået noget, de specielt godt kunne lide, så kan de købe lidt med hjem med det samme, lyder det fra André Palsgaard.

Læsø Spisehus

Ligger på Østerby Havn, Læsø.

André og Kitty Palssgaard har ejet det i 18 år.

De har haft eget røgeri og pølsemageri i fem år.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Pludselig kan Roberts verden vælte: Pårørende til psykisk sårbare efterspørger akuttilbud

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Som 14-årig fandt Teddy ud af, at han var homoseksuel: - Jeg vidste ikke, hvad bøsse betød

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Sport

Med video-analyse: GOG's vanvittige comeback - fra nede i sækken til to sekunder fra sejr

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

For abonnenter

Anmeldelse: Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Livsstil

Shopping: 6 kits til gør det selv-typen

Svendborg

Uenighed om nyt plejecenter: Udvalgsformand forundret over forslag til placering

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Debat

Weekendklumme: Hvor skal du hen på din næste skiferie?

Ærø For abonnenter

Elever i Marstal bygger bænke og en gris ud af træ: - Vi har lært, at man ikke skal give op

Svendborg

Dagens sydfynske coronatal: Langeland nærmer sig lokale tiltag med incidens på over 400

Annonce