Annonce
Navne

Læge udgiver Lagerlöf-fortolkning: - I en tid som denne er det vigtigt, at vi har hinanden

Nanna Drejers femte bog om Selma Lagerlöf indeholder også et kommentarspor over forfatterens værker. Arkivfoto: Roland Petersen
”Legendefortælleren” er Nanna Drejers femte bog om den svenske forfatterinde, Selma Lagerlöf. Men det er første gang, Nanna Drejer kaster sig ud i et efterfølgende kommentarspor om Lagerlöfs fortælling Kristuslegender fra 1904.

”Legendefortælleren” er Nanna Drejers femte bog om den svenske forfatterinde. Men det er første gang, Nanna Drejer kaster sig ud i et efterfølgende kommentarspor om Lagerlöfs fortælling Kristuslegender fra 1904. - Min bog er ny-oversættelse af ”Kristuslegender”. Men jeg har efterfølgende knyttet kommentarer til Selma Lagerlöfs forfatterskab, og det er første gang, det sker på dansk. Og jeg synes, at en vejledning i at forstå Selma Lagerlöf fuldt ud har manglet, siger Nanna Drejer. Læsere kan da også tage den tidligere læges kommentarer som netop en slags vejledning til det Lagerlöfske forfatterskab. Noget Nanna Drejer mener læseren bør give sig i kast med af flere omgange for at få alle meninger, betydninger og hentydninger med. Men det er i lige så høj grad op til læseren selv at drage mening ud af bogen, mener Nanna Drejer. - Tolkningerne er mine. Jeg vil kalde det en hjælp til forståelse, fordi der er en sjælden set dybde i Selma Lagerlöfs værker. Men det op til den enkelte læser at tolke den enkelte legende, siger den rutinerede Lagerlöf-litterat. Har man mod på det, eller kender man ikke til Selma Lagerlöff, kan man med fordel også læse Nanna Drejers kommentarer, før man går i gang med den egentlige læsning, medgiver hun.

Annonce

Nanna Drejer

Nanna Drejer er 69 år og født og opvokset i Svendborg

Hun er tidligere speciallæge i intern medicin.

Legendefortælleren er Nanna Drejers femte bog om den nobelprisvindende forfatter Selma Lagerlöf. Selv er Nanna Drejers favorit-fortælling Rødhalsen, som Selma Lagerlöf udgav i 1901.

Nanna Drejer har også skrevet bøger om den svendborgfødte forfatter Johannes Jørgensen.

Slipper hende ikke

Selv om Nanna Drejer nu har begået sin femte bog om den svenske nobelpristager, kan hun ikke forstille sig helt at slippe forfatteren. - Bogen har været nogle år undervejs, så nu skal jeg lige puste ud oven på udgivelsen. Så må tiden vise, hvad der sker, fortæller Nanna Drejer. Selma Lagerlöf, der døde for 80 år siden en marts-dag i 1940, er nemlig en udtømmelig kilde. Og en relevant kilde – selv i dag. - I disse tider famler vi meget. For ingen ved, på hvilken side af corona-krisen vi ender. Og her synes jeg, at Selma Lagerlöfs budskab om, at vi altid kan gå til kernebegreberne i kristendommen; næstekærlighed og medmenneskelighed er vigtige lige nu. I en tid som denne er det vigtigt, at vi har hinanden, siger Nanna Drejer.

Nanna Drejer er født og opvokset i Svendborg. Foto: Peter Baastrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce