Annonce
Sport

Kvindernes nedtur ærgrer DIF: Håndbold samler OL-holdet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det ærgrer Danmarks Idrætsforbund, at de danske håndboldkvinder ikke skal med til OL i Tokyo til næste år.
Annonce

Der ærgrer i den grad Danmarks Idrætsforbund (DIF), at håndboldkvinderne onsdag missede muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo til næste år.

Administrerende direktør Morten Mølholm havde sat næsen op efter at se Sandra Toft og resten af håndboldkvinderne i aktion i Japan.

- Håndbold betyder meget under et OL. Det betyder meget for hele OL-holdet og er et godt samlingspunkt, og så er der også mange, der interesserer sig for håndbold.

- Derfor er vi selvfølgelig super kede af, at de ikke skal med. Vi havde virkelig håbet, at vi også kunne få et kvindehåndboldlandshold med, siger han.

Danmark spillede uafgjort mod Serbien i den sidste kamp i mellemrunden ved VM, og resultatet betyder, at Danmark slutter som nummer fem i mellemrundegruppen efter Serbien, der i stedet får mulighed for at kvalificere sig til OL.

Det er andet OL i træk, der ikke får deltagelse af det danske kvindelandshold i håndbold, mens herrerne ved OL i 2016 vandt OL-guld og i år er kvalificeret via deres VM-guldmedalje fra januar.

- Vi er inde i en længere periode inden for kvindehåndbold, hvor der er fravær af deltagelse og medaljer, ligesom vi tidligere havde med herrerne. Nu er det så skiftet. Det ville være rart at have dem med samtidig.

Danmark vandt OL-guld i håndbold tre gange i træk i 1996, 2000 og 2004. Siden har de danske kvinder kun været med en enkelt gang, hvilket var i 2012, hvor holdet blev nummer ni.

- Jeg er fuld af fortrøstning i forhold til, at håndboldkvinderne nok skal komme igen, men OL bliver kun afholdt hvert fjerde år, så det er bare ærgerligt, at de nu for andet OL i træk ikke er med.

- Men vi har herrerne med, og dem har vi store forhåbninger til, og de vil også udgøre et samlingspunkt for OL-holdet, og der er mange, der vil følge deres kampe gennem hele OL-turneringen, siger Morten Mølholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce