Annonce
Sport

Kvinderne har succes på Odense-isen - OIK spiller pokalfinale på lørdag mod Herlev

For et par sæsoner siden, hvor OIK-spillerne her forberedte sig til DM på egen is, spillede Marie Holm Peters - til venstre - for Leksand efter den første OIK-tid. Nu spiller hun igen i Odense. I sort dragt er det Michelle Brix Nielsen. Foto: Kasper Glintborg
Den tidligere Bulldogs-kaptajn Mads True giver pucken op, når OIK-kvinderne på lørdag går efter at vinde pokaltrofæet hjemme mod Herlev. OIK har de seneste år leveret spilLere til landsholdet, der spiller med om VM- og OL-billetter.

ISHOCKEY:  I en sæson, hvor den maskuline del af ishockeysporten i Odense har visse sportslige udfordringer, har kvinderne længe mænget sig i toppen af dansk ishockey - og endda bidraget med spillere på landsholdet, der i nogle år har konkurreret både om VM- og OL-billetter.

Og på lørdag klokken 13.30 spiller OIK endda pokalfinale hjemme - mod Herlev.

Desværre dog uden tilskuere, men den tidligere Bulldogs-kaptajan og rekordholder Mads Trrue er annonceret til at markere dagen ved at give pucken op, og klubben prøver på andre faconer at festliggøre dagen.

Det er samme dag, som fire andre klubber spiller Finale4 på herresiden.

Før jul blev pokalfinale-billetten indløst, og den succes rider OIK-kvinderne videre på her i det nye år, melder klubben.

Annonce

Matzens tropper

Cheftræner René Baltzer Matzens tropper indledte året med to sejre og begge gange til nul, og i den anden kamp var det endda Herlev på københavnernes hjemmebane, der blev besejret til nul.

I den kamp scorede Michele Brix’ mål i første periode, assisteret af Kirstine Eberhardt, og det mål blev kampens eneste. Også selv om værterne vandt skuddene med 30-10, så kunne de ikke passere Mille Kieler Jensen i det fynske mål.

OIK’erne konsoliderede i den kamp dermed andenpladsen i Kvindeligaen – fem point foran netop Herlev, der dog havde spillet en kamp færre. Suveræne Hvidovre, der har vundet ni ud af ni i ligaen, førte feltet an.

Herlev bliver også den kommende modstander i den stærkt imødesete pokalfinale. Den spilles i Odense lørdag den 30. januar – samme dag som herrernes Final4-finale.

I semifinalen havde Odense over to kampe vundet med hele 11-2 over Aalborg.

På kvindesiden er det Hvidovre, Odense, Herlev, Aalborg og Herning, der er de førende kræfter i ligaen.

Annonce

To kvindehold

OIK har to kvindehold – et etableret hold, som hvert år spiller med om DM-medaljerne, og som har flere landsholdspillere på holdkortet, og et udviklingshold, hvor nye spillere uanset alder og niveau har mulighed for at udvikle sig.

Men der er på samme vis piger med på de yngste drengehold, mens de mere modne har mulighed for at spille med på klubbens motionshold.

Kvinde-ishockey er et af de fire fyrtårne, som unionen har udnævnt efter VM på egen is i 2018, og en del af de mange midler fra dengang skal nu kanaliseres ud i sporten, og ansættelsen af en udenlandsk træner har givet bonus, så senior-landsholdet er rykket op i den bedste række - og nu er blandt de 10 bedste i verden.

På det hold var OIK repræsenteret med tre spillere, og en af kræfterne i kulissen er den erfarne hockey-skikkelse Ole Andersen, der i sin tid var en drivkraft, dengang herre-hockeyen slog igennem i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Venstre-forslag: Opret et Borgerklimaråd i Svendborg, som kan deltage i planlægningen af større energiprojekter

Langeland

Bilist ville ikke standse for politiet: Var påvirket, kørte på stjålne nummerplader og havde intet kørekort

Annonce