Annonce
Langeland

Kvinde i varetægtsfængsel: Sigtet for at stikke ild i 'Rebellens' hår

Ole Sørensen kendt som Rebellen mistede noget af den ikoniske hestehalen ved en konfrontation i Ølkassen på Engdraget.
Kvinde varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for vold og trusler

RUDKØBING: En uoverensstemmelse på værestedet "Ølkassen" på Engdraget i Rudkøbing torsdag eftermiddag endte ifølge politiet med, at en kvinde satte ild til lederen af bostedet "Hjørnet", Ole Sørensens hår. Ole Sørensen, bedre kendt under tilnavnet "Rebellen fra Langeland", slap ifølge politiet uskadt fra overfaldet, mens kvinden blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

Her blev hun ved Retten i Svendborg fredag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for både vold og for trusler. Hun skal sidde i arresten indtil den 29. november.

Blandt andet skulle kvinden, der er 47 år, ifølge sigtelsen have råbt, at lederen er en "langhåret abe", at hun ville "nakke" ham, brænde hans hår af, smadre hans bil, brænde stedet ned eller lignende. Salutten skulle - stadig ifølge sigtelsen - være endt med, at hun skulle have sagt noget i retning af, "er du klar over, hvad jeg er i stand til?" Da Ole Sørensen vendte ryggen til, skulle hun have stukket ild til lederens hår med en lighter.

Kvinden blev også sigtet for at have truet en tilfældig mand på Nørrebro, også i Rudkøbing, kort tid efter. Manden, som trådte ud fra en ejendom med sin to-årige datter på armen, havde ifølge anklagerfuldmægtig Rose Greve, Fyns Politi, bedt den 47-årige om at lade være med at dytte med sin knallert.

Bortset fra at erkende at have talt nedsættende om Ole Sørensen nægtede kvinden de forhold, som hun blev sigtet for. Hun kunne godt vedkende sig at have været de to steder.

Anklagerfuldmægtigen pegede på, at den 47-årige flere gange er straffet for lignende kriminalitet, senest med en fængselsdom på syv måneder i december sidste år.

Kvinden kærede (klagede over) varetægtsfængslingen til landsretten. Men Østre Landsret er nået frem til samme konklusion og har stadfæstet kendelsen, oplyser forsvareren, advokat Susanne Rasmussen, Faaborg.

Landsretten er enig i begrundelsen fra byretten; at kvinden har begået lignende kriminalitet før, og at man frygter, at hun kan finde på det samme, hvis hun er på fri fod.

Annonce

Nul-tolerance

Fyns Amts Avis har kontaktet Ole Sørensen for at høre hans udlægning af situationen. Ole Sørensen fortæller, at der var noget bøvl ved "Ølkassen", som han skulle tage sig af.

- Så udviklede det sig, og resten tog politiet sig af. Vi har en nul-tolerance her på stedet, hvis det bliver fysisk. Der er altid tilspidsede situationer, og vi er vant til at blive råbt af, men det er træls, når det bliver fysisk, siger Ole Sørensen.

Som nævnt er der ikke sket ham noget.

- Nu brænder mit hår jo ikke så hurtigt. Jeg har været nødt til at klippe en smule af hestehalen af bagefter, så jeg er ikke så stærk som før, men mere er der ikke i det, tilføjer "Rebellen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce