Annonce
Svendborg

Kvinde dømt: Slog med sin håndtaske

En 32-årig kvinde slog med sin håndtåske, og det fik hun en betinget fængselsstraf for. Arkivfoto: Jens Wognsen

Svendborg: En 32-årig kvinde fra Svendborg er dømt for at slå en anden kvinde i hovedet med sin håndtaske.

Volden fandt sted ved Svendborg Banegård en eftermiddag i marts, hvor en gruppe af kvinder fulgtes ad på fortovet.

Slagsmålet blev overværet af flere vidner, der havde set den svingende håndtaske, og domsmandsretten fandt det bevist, at der var slået en enkelt gang - sådan som den 32-årige også selv forklarede.

Kvinden, det gik ud over, blev tilset på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at hun havde fået en rift ved øret og en lille bule i baghovedet.

Den 32-årige blev idømt en betinget dom på 40 dages fængsel og udførelse af samfundstjeneste i 60 timer. Da kvinden tidligere har fået en betinget dom, var det lidt af en undtagelse ikke at gøre dommen ubetinget. Retten lagde dog mere vægt på sagens karakter og de begrænsede skader hos offeret.

En 58-årig kvinde, der også var tiltalt for at slå på kvinden med sin taske, blev frifundet. (gedde)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce