Annonce
Langeland For abonnenter

Kvinde dømt for vold mod 15-årig

Retten fandt det skærpende, at der var tale om en voksen kvinde, der slog på et 15-årigt barn, mens det var formildende, at kvinden ikke tidligere er straffet.
Som PLUS abonnent får du adgang til flere hundrede PLUS-historier. Nyheder, baggrunde, analyser, interviews, portrætter og kommentarer. Den bedste lokale dækning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Kompliceret diagnose var ved at få Matilde til at opgive gymnasiet: - Men de sagde, at jeg ikke måtte sigte for lavt

Leder

Fyns Amts Avis mener: Der er ikke noget galt med den langelandske ungdom

Biblioteket i Rudkøbing holder lukket om aftenen, fordi en gruppe unge mennesker ikke har kunnet finde ud af at håndtere den frihed, der ligger i at kunne opholde sig på biblioteket på det tidspunkt. Der er blevet ødelagt og regeret, og den går selvfølgelig ikke. Det er biblioteket nødt til at reagere på. Det dog ikke det samme som, at de unge på Langeland er en flok uregerlige, forkælede børn, der ikke ved, hvordan man skal opføre sig. Der er nogen, som har trådt ved siden af. Ingen tvivl om det. Men skal problemerne løses, er det nødvendigt at kigge ud over den konkrete sag. Der er nemlig ikke noget grundlæggende galt med eller anderledes ved øens ungdom. Flokken af unge vil bare gerne have et sted, de kan være sammen og lave nogle ting i fællesskab. Her lander vi i den gamle snak om, at hvis de unge ikke har noget at tage sig til, så kommer de på tåbelige tanker. Det kan der være et gran af sandhed over. Det viser den konkrete sag, hvor biblioteket er blevet centrum for nogle få menneskers dårlige dømmekraft og adfærd. Der findes skam fine idrætsforeninger på Langeland, men der er jo ikke alle unge, der synes, at en bold er Guds gave til deres fritid, og det er her humlen ligger. De unge ønsker sig nogle muligheder, hvor de kan hygge sig sammen om nogle ting, de synes er spændende. Så kan det godt være, at det at høvle rundt på en scooter synes en smule unyttigt, men giver det et positivt fællesskab, kan det jo give al mulig mening at skabe en ramme om det. Avisen har talt med en gruppe unge, der er flittige og glade brugere af ungdomsskolen i Rudkøbing. De påpeger, at de gerne ser, at ungdomsskolen åbner tidligere på dagen - klokken 17 i stedet for klokken 19 - og gerne også flere af ugens dage, fordi det vil give dem et sted, de kan være. De unge beder lige præcis om en ramme, og det er sådan set et sundhedstegn. De har ikke bare givet op. De beder i stedet om et sted at være, fordi de godt ved, at alternativet ikke gør noget godt for nogen. Hverken dem selv eller deres omgivelser. Opgaven må derfor være at finde og skabe muligheder - og give de unge et ansvar. Ideerne skal de nok ryste op med, hvis de bliver spurgt. Den slags koster selvfølgelig penge, men det er pinedød nødvendigt at stilling til og investere i denne gruppe mennesker. Den er hverken værre eller bedre end alle andre unge rundt omkring i landet. De her unge kommer bare med et opråb, der har udmøntet sig på en meget uheldig måde. Men vi er nødt til at lytte til det opråb.

Annonce