Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kviktest på Ø-færgen fortsætter på ubestemt tid

Onsdage i marts har det været muligt at blive testet for covid-19 på Ø-færgen. Det kan man også fremover. Arkivfoto. Maria Retoft Pedersen
Kviktest på Ø-færgen og Avernakø er en succes, og derfor fortsætter ordningen, oplyser kommunen.

Avernakø/Lyø: Siden den 3. marts har det hver onsdag været muligt at blive testet for covid-19 på Ø-færgen og på Avernakø.

Den mulighed forstætter fremover, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Tilbudet er en del af kviktest-mulighederne i kommunen, og to medarbejdere fra Carelink har siden den 3. marts - og hver onsdag derefter - steget på Ø-færgen i Faaborg med afgang kl. 8.

Annonce

Her opsættes et kviktest-sted ved testbilen, så rejsende og personale kan blive testet, og det samme gør sig gældende, når Carelink-medarbejderne tager færgen fra Avernakø mod Faaborg kl. 11.20.

Første gang den 3. marts blev 65 personer testet, og siden er der hver onsdag blevet testet over 50 personer. Som eksempel blev der onsdag den 17. marts testet 13 personer på færgen på vej til Lyø og Avernakø, 42 personer på Avernakø og 15 personer på færgen fra Avernakø.

Ved ankomst på Avernakø bliver der sat et kviktest-sted op på Det Socialpædagogiske Behandlingstilbud Munkegården, hvor øernes beboere og gæster samt personale, børn og unge på Munkegården kan blive testet.

Ordningen har indtil videre været en succes og fortsætter på ubestemt tid. Her uddeles der i øvrigt to flødeboller til de personer, der bliver testet - én per næsebor. Næste test-tur til Avernakø er onsdag den 31. marts.

Tirsdagens incidenstal i Faaborg-Midtfyn Kommunen lød på 64 - svarende til 33 tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce