Annonce
Langeland

Kusketræf på Skovsgaard

Skovsgaard Kuskelaug inviterer til kusketræf den 1. og 2. august. Privatfoto: Birgit Elnegaard Mortensen
1. og 2. august mødes Skovsgaard Kuskelaug til hestovognskørsel på Skovsgaard.
Annonce

HENNETVED: Traditionen tro afholdes der kusketræf på Skovsgaard Gods i weekenden den 1. og 2. august.

Disse træf blev startet op af Langelands Museum. Dengang var der markedsplads på den runde plæne og hestevognskørsel rundt om i området. Der blev kørt med gamle vogne, og alle var klædt i tøj, der passede til køretøjerne. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Da museet lukkede deres gammeldags marked og kørestævne ned, blev der lavet en aftale mellem Skovsgaard Gods, som ejes af Danmarks Naturfredning, og en gruppe af de aktive kuske, nu kaldet Skovsgaard Kuskelaug, om at man fortsat kunne mødes i de smukke rammer på Skovsgaard til hyggeligt samvær omkring kørsel med heste og vogne, den første weekend i august, skriver de.

Der i år tilmeldt otte ekvipager. En ekvipage består af en eller flere heste, vogn, kusk og mindst én hjælper, men ofte er hele familien med på vognen, og alle hjælper hinanden.

Der køres i år både med én, to og tre heste spændt for vognene, som typisk er af nyere dato, da disse har bedre bremsere og er lettere at vedligeholde end de gamle vogne.

Lørdag formiddag køres tur, hvor man kan møde hestekøretøjerne på vejene i området, mens der lørdag eftermiddag vil blive afholdt en lille sjov kørekonkurrence på Skovsgaards område.

Eftermiddagens konkurrence starter klokken 15, hvor kuskene kører på skift.

- Ekvipagen skal gennem et antal behændighedsøvelser på græsset bag ladebygningen. Der er opgaver så som at lægge et brev i en postkasse uden at berøre jorden. Samt ringkørsel i lighed med ringridning og andre lignende opgaver, som kræver en dygtig kusk og hjælper men ikke mindst en rolig hest og ikke et godt samarbejde i ekvipagen. Der gives point for gennemførelsen og opgaverne køres på tid. Kuskene er glade for publikum og man må gerne heppe på sin favoritekvipage, lyder det i pressemeddelelsen.

Der er ikke mulighed for turistkørsel, da dette kræver en særlig forsikring for den enkelte ekvipage.

Når hestene ikke er ude at køre, er de opstaldet i den store kostald, hvor der er indrettet midlertidig stald til opbinding. Man er velkommen til at besøge stalden og se heste og vogne, som ikke er i brug. Deltagerne i kusketræffet er også altid gode for en snak om heste og hestevognskørsel, så tøv ikke, hvis du går med spørgsmål om dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Solidaritet med den kendte handelskultur

Sport

Rabbits vil lægge pres på Næstved

Ærø

Læserbrev: Hvad vil ÆrøPlus?

Annonce