Annonce
Kultur

Kunstnerpar skaber nyt samlingssted i Tårup

Kunstnerparret Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen Andersen glæder sig til at vise deres galleri frem. Privatfoto
Fremover skal "Vejenlyst" være et samlingspunkt for kunst- og kulturinteresserede. Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen har lagt tusinder af timer i deres drømmested.

Tårup: For to år siden blev kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen smaskforelskede i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik, og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagen afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og tre tønder land.

I dag to år senere, og mange tusind timers renovering efter, inviteres landsbyen, venner, familie, kunst- og kulturinteresserede og andet godtfolk til indvielsesfest. Det kommer til at foregå fredag 13. december kl. 13-18, hvor gården på Bækvej 10 også får sit nye navn "Vejenlyst".

Indvielsesdagene forsætter 14. december og 15. december, begge dage kl. 10-16. På programmet fredag er blandt andet et anderledes luciabesøg med danserne fra Oure Højskole kl. 15.30, og lørdag kl. 13 vil kulturmanden Christian Have holde tale.

Annonce
På "Vejenlyst" vil man både kunne se værker af Anders Vejen Andersen og gæsteudstillere. Privatfoto

Kunstneriske gæster og værter

Kunsten møder man i de to bygninger på 300 og 250 kvadratmeter, der indvies som henholdsvis skyggeunivers og galleri. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil man altid møde Anders Vejen Andersens kunstværker. Han både maler, fotograferer, laver musik og installationer. Derudover står han bag designlinjen Vejn.

Kulturen er blandt andet tænkt i form af foredrag eller talks - nogle gange båret af lyd og bevægelse. Ingrid Vejen Kristensen har nemlig gennem de sidste 25 år stået i spidsen for sit eget dansekompagni og skabt over et halvt hundrede danseforestillinger. Hun har i Danmark være igangsætter af en lang række tiltag inden for dans og kultur.

Gårdens beliggenhed i Tårup slog benene væk under Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen, da de så den for to år siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Svendborg Kommunes kontrol virkede: Falske fakturaer blev ikke betalt

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce