Annonce
Langeland

Kunstner fortæller om nye måder at tænke kunst på

Marianne Jørgensen eksperimenterede i årevis på en mark, hvor hun blandt andet med planter skrev poetiske tekster. Privatfoto: Marianne Jørgensen

Tullebølle: Kulturelt Samråd Langeland inviterer til foredrag onsdag den 23. oktober kl. 19 i Nowhuset, Tullebølle. Her kommer kunstner Marianne Jørgensen og fortæller om sin kunst, men også om sit virke som daglig leder af Skulpturlandsby Selde nordøst for Skive.

Siden 2013 har den lille landsby udviklet sig til et internationalt mødested for professionelle kunstnere, der bruger byen som både arbejds- og udstillingsrum.

Mange af Marianne Jørgensens værker er skabt af naturmaterialer som planter, jord og græs.

- Her er en sjælden lejlighed for at møde en dybt original kunstner, som på en fin måde fortæller, hvordan hendes og andre kunstneres værker bliver til. Måske kan vi på Langeland få inspiration til nye måder at tænke kunst på, siger Kulturelt Samråds formand Lise Munk i en pressemeddelelse.

Marianne Jørgensen er født i 1959 og uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, hvor hun stadig bor og arbejder - men har også forbindelse til Tullebølle, hvor hendes svigerfamilie bor.

Der er gratis entré, og samrådet byder på kaffe og kage i pausen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: Langeland har brug for hjælp

Torsdag i denne uge meddelte Langeland Kommune, at man ikke længere har adgang til biblioteket om aftenen. Det kommer efter en periode, hvor unge har lavet uro og hærværk på biblioteket - og det gælder foreløbig frem til februar. På den måde vælger man så at sige bare at flytte problemerne, for så kan de unge da ikke længere hærge på den kommunale adresse om aftenen. Men hvordan går det så med løsningen af problemet? Foreløbig ikke særlig godt, og det er lige nu i sig selv nærmest et større problem. Fredag fortalte formanden for kommunens Lærings-, social- og sundhedsudvalg, Jan Ole Jakobsen (V), at problemet her ikke handler om politiets manglende tilstedeværelse. Det handler om, at "det er nogle unge mennesker, der ikke ved, hvad de skal lave." Til det må man bare sige, at så er det lige præcis her, der skal sættes markant ind. At udelukke unge fra biblioteket kan være en sidste udvej, hvis de unge ikke ved, hvordan man opfører sig der, men med udviklingen de seneste uger er det tydeligt, at problemerne stikker langt dybere. Lige nu mangler der hurtigt svar på, hvordan politikerne så tænker at løse selve problemet - ikke bare symptombehandle ved at lukke biblioteket. Det forsvinder problemet næppe af. Derfor ventes der nu på Langeland - og fra os omkring Langeland - i spænding på, hvad det er Langeland Kommune præcist vil gøre ved den lige nu tilspidsede situation. Det er gode toner, at indsatsen trods alt er tænkt sammen med SSP - og på den måde handler de nuværende problemer altså også om politiets tilstedeværelse på Langeland. For kan vi tro på, at der bliver lavet et stykke effektivt forebyggende arbejde, når patruljerne kun runderer hver ottende time, kommer med den mobile station og ellers har åbent i politibutikken to timer om måneden? Ser vi ikke lige præcis nogle af de alvorlige konsekvenser ved centraliseringen af politiet og nedlæggelse af nærpolitistationen på Langeland? Man forstår så udmærket, at politikerne nærmest ikke magter mere snak om udkantsproblemer og dermed hellere griber til den umiddelbart mere nemme løsning at lukke biblioteket. Og flytte problemet. Men kære politikere, myndigheder og politi, det er langt fra godt nok. Få nu fat i roden på problemerne, få det frem i lyset og få skabt nogle ordentlige løsninger. Ikke mindst for alle dem, der lige nu har mistet en god mulighed for at bruge bibliotektet om aftenen. Der skal vælges en anden vej fremad - og den går direkte ved at konfrontere problemerne på et noget mere målrettet måde end det, der er sket denne uge på Langeland. Selvfølgelig sammen med de sociale myndigheder og politiet. Lige nu er de unge uromagere igen blevet svigtet - fordi ingen lytter til deres forkerte råb om hjælp om bedre forhold. Hele sagen her vidner desværre om en kommune, der er i knæ og på den måde har brug for hjælp ude fra. Både fra politiet og med flere midler fra den fælles kasse. Alternativet kan være endnu større problemer, hvis der ikke tages fat nu.

Annonce