Annonce
Navne

Kunstner, festivalmand - og nu også skolelærer

Martin Hansen alias Pabi Chulo kan næppe få skønnere omgivelser at arbejde i end her på Enghaveskolen lige ud til Sundsøen i Faaborg. Foto: Palle Søby
Martin Hansen, en af hovedkræfterne bag kæmpesuccesen Avernax Festival, har i mange år været kendt under kunstnernavnet Pabi Chulo. Nu starter han efter sommerferien som billedkunstlærer på Enghaveskolen i Faaborg.
Annonce

Faaborg: Enghaveskolen i Faaborg havde 140 ansøgere at vælge iblandt, da de skulle ansætte en ny lærer i billedkunst. De valgte 42-årige Martin Hansen, der også går under kunstnernavnet Pabi Chulo - og det kommer de næppe til at fortryde.

Ikke alene får børnene nu en professionel kunstner som lærer. De får også en mand, der ser jobbet som meget mere end blot en indtægtskilde - og som måske i virkeligheden har undervisning som sit allerstørste talent.

Han har undervist Bandidos-rockere og HA'ere i kunst i Vridsløselille Fængsel. Han har været klasselærer for en problematisk 7. klasse i Tommerup, der havde for vane at bryde deres lærere psykisk ned. Han har undervist "banditterne" på Ringe Kostskole. Og han har i mange år undervist helt almindelige mennesker i kunst på blandt andet højskoler.


Men det er 17 år siden, jeg sidst har været ansat, så det er modigt af dem at ansætte mig. Jeg skrev også i ansøgningen, at jeg er ikke grøn, men rusten.

Martin Hansen, kunstner, festivalmand og lærer


- Men det er 17 år siden, jeg sidst har været ansat, så det er modigt af dem at ansætte mig. Jeg skrev også i ansøgningen, at "jeg er ikke grøn, men rusten", siger Martin Hansen.

Blå bog

Martin Hansen er 42 år og opvokset i Ringe.

Uddannet lærer fra Zahles Seminarium (gik de tre første år på Odense Seminarium).

Har  taget masteruddannelse i kunst på San Francisco Art Institute (SFAI).

Har arbejdet som kunstner i mange år under navnet Pabi Chulo.

Familien har hus på Avernakø, hvor han var med til at starte Avernax Festival i 2017.

Kæreste med frisør Camilla Steen. Parret har sønnen Eddie på 16 måneder, opkaldt efter Eddie Vedder, som Martin er stor fan af.

Martin, Camilla og deres lille dreng flyttede i maj fra København til Svendborg i et stort hus på Sankt Jørgens Vej.

Martin starter efter sommerferien som billedkunstlærer på Enghaveskolen i Faaborg.

- Jeg ser kunsten som et sprog, og jo tidligere det bliver lært, jo mere nuanceret kan det blive, og jo mere kan man bruge det frit i andre processer. Hvis man som barn har en legende og kreativ tilgang, er det også noget, man kan bruge senere i livet, fx når man skal lave sit eget firma. Så på den måde ser jeg mere kunsten som en filosofi og en måde at være i verden på end som et egentligt fag.

Martin Hansen i billedkunstlokalet på Enghaveskolen, hvor han starter som lærer efter sommerferien. Foto: Palle Søby

Martin Hansen har i mange år boet i København, men efter han og kæresten Camilla Steen fik en lille dreng for 16 måneder siden, er de i foråret flyttet til Svendborg, hvor de er i gang med at istandsætte en stor villa på Sankt Jørgens Vej.

Oprindelig stammer Martin fra Ringe, men han har i høj grad også rødder på Avernakø, hvor familien stadig har et hus. Og det var her, han blev lavet en smuk sommernat i 1977.

Tilknytningen til Avernakø var baggrund for, at Martin sammen en flok venner, der alle er vokset op med  Midtfyns Festival, startede Avernax Festival i 2017. Den er blevet en kæmpe succes, og dette års festival blev udsolgt på under et minut. Siden er den dog blevet aflyst på grund af corona.

Martin Hansen foran et af de karakteristiske klassehuse på Enghaveskolen i Faaborg. Foto: Palle Søby
Jobbet på Enghaveskolen i Faaborg er mere end bare et job for Martin Hansen. Det er også et projekt og en slags eksperiment, hvor han vil se, hvor langt man kan nå med formidling af kunst i forhold til børnene. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce