Annonce
Navne

Kunst holder Langeland åben uden for sæson

Kunst er et forsøg på at holde Langeland åbent - også uden for sommersæsonen, mener glaskunster Mette Wöldike. Privatfoto
Nowhuset er gået fra at have åbent i sommerperioden til også at fremvise den langelandske kunst i vintermånederne. - Det er vores forsøg på at holde Langeland åben - også om vinteren, fortæller ejer Mette Wöldike.
Annonce

Kigger man inden for på adressen Skolevej 10, træder man ind i Nowhusets verden. En verden ægteparret og glaskunsterne Preben Nielsen og Mette Wöldike har drevet siden 2012. Huset fik da også sit navn som et resultat af en sammentrækning af parrets efternavne.

Men huset er mere end et kreativt navn. Visionen er at skabe et hus fyldt med liv og skaberlyst og med plads til de langelandske kunsterne.

- Da vi åbnede Nowhuset, var der ingen steder, den langelandske kunst kunne fremvises. Og det var trist, fordi der er så vanvittigt mange dygtige folk her, fortæller Mette Wöldike.

Blå bog

Glaskunstner Mette Wöldike er 62 år og uddannet pædagog, men som kunster har hun arbejdet i nu 20 år.

Siden 2012 har hun drevet Nowhuset i Tulbølle sammen med sin mand Preben som ligeledes er glaskunster. Parret har tidligere drevet en slotsbutik med kunst på Valdemarslot, som parret drev fra 2006 til 2013.

Selv ser Mette Wöldike det som en meget vigtig opgave at samle de mange langelandske kunstnersjæle og viser deres værker frem. For der er - ifølge hende - mange vanvittigt dygtige kunstere på den sydfynske ø.

Annonce

Åben uden for sæsonen

I begyndelsen tog Nowhuset et bredt udsnit af den langelandske kunst ind i sommerperioden. Det gør man stadig. Men de oprindelige seks ugers sommeråbent har fået vokseværk, så man nu også har åbent ind i efteråret og vinteren.

- Nu har vi været her et stykke tid, og vi kan se, at der er et publikum til den langelandske kunst. Det gør, at vi kan holde huset mere åbent, forklarer Mette Wöldike.

Selv er hun uddannet pædagog, men har altid brugt det kunstneriske i sit arbejde. På Nowhuset kan hun og manden Preben se tilbage på et 2019, der blandt andet har budt på en samling af sydfynske og langelandske kunstnere i september og en større anlagt fotoudstilling i oktober.

Her udstillede 13 langelandske fotografer deres billeder af "nuet". For Nowhuset var det første gang, man havde fotografiet som eneste kunstform.

- Det var fantastisk at se en så godt besøgt udstilling. Folk og hele fotoklubber kom fra alle vegne i Danmark her til Langeland for at se udstillingen, siger Mette Wöldike.

I øjeblikket gælder det dog juleudstillingen, noget man i Nowhuset faktisk allerede begyndte på 23. november. Her inviterede man indenfor og gav gæsterne en mulighed for at lave deres helt eget julepynt.

- Vi kan se, at interessen for kunst er her efter sommersæsonen. Så det er vores forsøg på at holde Langeland åben - også om vinteren. Der er i hvert fald stadig turister her i sommerhusområderne og på de forskellige hoteller øen rundt, siger Mette Wöldike.

Udover at lægge adresse til Nowhuset, danner Skolevej 10 også rammerne for kunsterparrets private hjem. Så på en måde glider arbejde og privatliv i ét. Lige nu er de da også ved at planlægge næste års udstillingskalender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Annonce