Annonce
Erhverv

Kunderne strømmer til: Fynsk bank fordobler resultatet

Totalbanken i Aarup på Fyn har oplevet en fordobling af resultatet før skat i årets første ni måneder i forhold til sidste år. Arkivfoto
I årets ni første måneder har den fynske Totalbanken fået 8-10 nye kunder om dagen, mens de eksisterende har lagt boliglån om. Der er optaget flere lån i en grad, så Totalbanken har oplevet en voldsom vækst på bundlinjen, som er fordoblet til 68 millioner kroner.

Det næstbedste resultat i bankens historie.

Sådan beskriver Totalbanken selv de forrige ni måneders forløb, som har budt på en kraftig forøgelse af bankens gebyr- og nettorenteindtægter. Samtidig har stadig flere kunder valgt at flytte deres bankforretning til den fynske bank.

Totalbanken har netop offentliggjort sit tredje kvartalsregnskab, der viser en fordobling af resultatet før skat i forhold til samme periode sidste år. De første tre kvartaler i år har den fynske bank nået et resultat på 68,2 millioner kroner mod et resultat før skat sidste år på 38,6 millioner kroner.

Ikke så overraskende er Totalbankens adm. direktør, Ivan Sløk, godt tilfreds med, at banken dermed når det mål, man forventede, da banken opjusterede forventningerne den 16. oktober. I øvrigt for tredje gang i år, som har udviklet sig markant bedre end forventet.

- Vi er vældig godt tilfredse. Vi har oplevet et 2019, hvor der ikke har været meget, der er gået os imod, konstaterer han.

Annonce

Medvind på alle områder

Han peger på, at banken har haft "medvind på stort set alle cykelstier".

- Vi har i snit fået mellem otte og 10 nye kunder ind i banken hver dag, og så har vi været begunstiget med gode muligheder for omlægninger på realkkreditområdet, så vores kunder har været mere aktive i banken. Samtidigt har vi været forskånet for væsentlige nye nedskrivninger, som gør, at vi har 10 millioner kroner i plus på vores nedskrivningskonto, siger direktøren.

En strategi om at udvide og udvikle bankforretningen i Odense giver også resultat, for Fyns største by er også stedet, hvor Totalbanken vokser mest, fortæller Ivan Sløk. Totalbanken har i dag 20.000 kunder, hvoraf mellem 90 og 95 procent bor på Fyn.

Der har også været udgifter i banken, som blandt andet investerer i netop Odense-strategien, men også på it-området. Det sker, så man både kan servicere kunderne bedst muligt og leve op til voksende krav fra myndighedernes side.

- Omkostningerne stiger, fordi vi investerer, så vi også i fremtiden kan være den foretrukne bank for flere fynboer, siger han.

Millioner i nye aktier

I september udstedte banken nye aktier, der indbragte 35,5 millioner kroner. Kapitaludvidelsen med 467.000 aktier kom, efter bankens bestyrelse også i 2018 forsøgte at udstede nye aktier. Dengang kom en gruppe aktionærer dog i vejen for planerne om at udvide i et dramatisk forløb op til generalforsamlingen, hvor oprørske aktionærer desuden - uden held - forsøgte at få indflydelse på ledelsens sammensætning.

Banken forventer fortsat et samlet resultat i år på 65-75 millioner kroner. Ved indgangen til 2019 forventede banken et resultat på 35-40 millioner kroner.

Samlet set forventer Sløk dermed et af de bedste år i bankens historie, hvor man bl.a. også solgte aktier i Sparinvest. Et resultat som bliver mere end svært at overgå næste år, forventer direktøren.

- Det bliver meget svært at gøre det bedre igen næste år. Vi kan ikke sælge vores aktier igen, og så er det svært at tro på, at der ikke kommer nedskrivninger i en større grad, end vi har oplevet i år. Men vi skal arbejde på at få nye kunder på både erhvervs- og privatsiden og samtidigt arbejde videre med vores strategi om at vokse i Odense, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce