Annonce
Svendborg

Kunder forvirrede: Kunne ikke købe rejsekort hos Borgerservice

I Fynbus' busser kan man ikke betale med kontanter som følge af corona. Det har skabt lidt forvirring omkring køb af rejsekort, som skal træde i kontanternes sted. Foto: Katrine Becher Damkjær
Kan man købe et rejsekort på Borgerservice i Svendborg? Jonna Nielsen og hendes svigermor fik nej og måtte tage til Odense. Fynbus' kommunikationschef Martin Krogh slår fast, at det skal kunne lade sig gøre og kigger nu systemet efter i krogene en ekstra gang.
Annonce

Svendborg: Forleden, da Jonna Nielsen var med sin 83-årige svigermor på Borgerservice i Svendborg for at købe et rejsekort, så hun kunne komme med de nu kontantløse bybusser, blev hun noget forundret.

- Vi kommer ind til en dame, og min svigermor siger, at hun gerne vil købe et kort til bussen, men det kan hun ikke, siger damen. Hun siger, vi skal til Odense for at købe kortet, siger Jonna Nielsen.

På Borgerservice får de at vide, at de ikke kan købe nogen former for kort til bussen. Og et opkald til Fynbus i Odense bekræfter, at de skal til Odense for at købe sådan et kort.

Derfor undrede det Jonna Nielsen yderligere, da hun forleden kunne læse Fynbus' kommunikationschef Martin Krogh i Fyns Amts Avis forklare, at Borgerservice er stedet at henvende sig for kort til bussen nu, hvor man som følge af corona ikke længere kan betale med kontanter i busserne.

Men der er sket en fejl, forklarer Martin Krogh på baggrund af Jonna Nielsens oplevelse.

- Jeg har lige tjekket det igen. Man skal kunne købe et anonymt rejsekort på Borgerservice i Svendborg, og man skal kunne købe et anonymt rejsekort i 7Eleven i Svendborg, siger han.

Et anonymt rejsekort er et rejsekort, man kan få udstedt med det samme og bruge med det samme. Det kan man få uden at skulle afgive personfølsomme oplysninger. Det anonyme rejsekort giver ikke de samme rabatter på rejser, som man opnår på det personlige rejsekort, og netop de personfølsomme oplysninger er forklaringen på, hvorfor man ikke kan købe personlige rejsekort på de to salgssteder i Svendborg og andre steder på Fyn for den sags skyld.

- Det handler egentlig bare om at lave nogle fuldstændig klare retningslinjer for alt. Så forklaringen er, at vi gerne vil beskytte forbrugerens personoplysninger, og derfor skal det personlige rejsekort enten klares over telefonen eller allerhelst bestilles på nettet, siger Martin Krogh.

Annonce

Et løfte om at undersøge sagen

At man kan bestille et rejsekort over nettet, blev Jonna Nielsen og hendes svigermor oplyst om på Borgerservice i Svendborg.

- Men jeg synes, det er meget uvenligt, både over for ældre og yngre, der har svært ved at håndtere computer og netbank. Det er ekskluderende, mener Jonna Nielsen.

- Jeg tror godt, min svoger kunne have gjort det for hende, men så føler hun sig afhængig, og jeg kan egentlig godt forstå hende, for det kan godt være, hun er gammel, men hun er frisk i pæren, og hun vil gerne selv. Hun føler, at der ikke bliver taget hensyn, bare fordi hun er gammel.


Løftet fra Fynbus er, at vi undersøger det her. Selvfølgelig gør vi det.

Martin Krogh, kommunikationschef hos Fynbus


At man kan bestille kortet over telefonen hos Fynbus i Odense, blev Jonna Nielsen og svigermoren ikke oplyst om, da de ringede til Odense.

Sådan skal det ikke være, forklarer Martin Krogh.

- Det er klart, at når vi lover folk, at de ringe ind og få hjælp, ligger der jo i, at de skal have en eller anden form for hjælp eller støtte i at få det her rejsekort. Så i det lys er det en fejl, siger Martin Krogh, der på baggrund af forvirringen omkring køb af rejsekort vil kigge systemet efter i krogene.

- Det, kunder fortæller, giver mig selvfølgelig anledning til lige en ekstra gang at tjekke op på hele systemet, for hvis jeg har forventningen om, at man kan de og de ting, og det ikke kan lade sig gøre, skal vi da have opklaret, hvad det er, der er gået galt. Så det vil jeg undersøge nu. Løftet fra Fynbus er, at vi undersøger det her. Selvfølgelig gør vi det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce