Annonce
Ærø

Kun for voksne: Ærø Hotel bliver Danmarks første uden børn

Nick Brammer er general manager på Ærø Hotel og han ser frem til at kunne pleje hotellets relation til de ældre kunder endnu mere. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Fra første januar 2021 kan du ikke længere have dine børn med på ferie på Ærø Hotel. Hotellet satser på deres mere modne gæster og indfører derfor en aldersgrænse på 16 år.

Marstal: Fra den 1. januar 2021 er det slut med legende børn, der løber rundt på Ærø Hotels gange.

Hotellet indfører nemlig en aldersgrænse på 16 år og bliver dermed til et såkaldt voksenhotel.

Nick Brammer, der er general manager på Ærø Hotel, fortæller, det er noget, hotellet har valgt at gøre, fordi de vil værne om det gode forhold til deres modne gæster og for at sikre gæsterne tid til ro og fordybelse.

Annonce

- Når de modne gæster lander på hotellet, er der sådan en hel fantastisk aura omkring dem. De vil gerne snakke, og der er ingen stress, fortæller Nick Brammer.


Vi interesserer os for vores modne gæster, og de interesserer sig for os. Det gør det vildt tilfredsstillende at gå på arbejde

Nick Brammer, general manager på Ærø Hotel


- Det bliver en smule familiært, når vi har voksne gæster på hotellet. Sådan er det ikke med børnefamilierne, for de skal jo underholde deres børn. Det modne publikum har tid til at interessere sig og at blive interesseret for, fortæller Nick Brammer og fortsætter.

- Sidste år faldt jeg i snak med et ældre ægtepar, som var på kærestetur. De fortalte, at man sagtens kunne være kærester, selvom man var blevet gammel. De var begge enker og havde mødt hinanden til dans i Varde, og så ville de på kærestetur på Ærø. Jeg nåede at lære dem at kende, imens de var på ferie her.

Det er netop de mere familiære forhold, som hotellet ønsker at værne om og få flere af.

- Vi interesserer os for vores modne gæster, og de interesserer sig for os. Det gør det vildt tilfredsstillende at gå på arbejde, fastslår Nick Brammer.

I forvejen ikke et børnehotel

Ærø Hotel har i forvejen deres primære kundegruppe i den modne ende. Derfor ser Nick Brammer ikke, at der skulle komme nogle forretningsmæssige udfordringer, når aldersgrænsen bliver indført.

- Vi har flest af de modne gæster i forvejen, så det er den vej, vi vælger at gå. Vi vil gerne tilbyde mulighed for fordybelse, hvilket ikke altid er muligt, hvis der er børn i kulissen. Man er garanteret, at der er mulighed for fred og ro på Ærø Hotel fra 1. januar, fortæller han.

Ærø Hotel bliver den første januar 2021 til voksenhotel. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Nick Brammer fortæller desuden, at det er poolen, der har tiltrukket børnefamilierne.

- Vi har ikke været overrendt af børnefamilier. Det, der har trukket mest i børnefamilierne, er den indendørs swimmingpool, siger han.

Nick Brammer siger desuden, at hotellet har fundet ud af, at de gerne vil slå sig helt ned på det at være et voksenhotel. På denne måde skuffer de ikke de børnefamilier, der måtte lægge vejen forbi hotellet og som kan have forventninger til, at der findes nogle tilbud til dem.

- Når vi indfører aldersgrænsen, så er det også for at undgå at skuffe de børnefamilier, der ville være kommet. Vi kan bare ikke tilbyde dem det, de ønsker sig, forklarer han.

Annonce

Danmarks første voksenhotel

Nadeen Wasi er medlemschef i brancheorganisationen Horesta, og han fortæller, at han ikke før har hørt om voksenhoteller i Danmark.

- Voksenhoteller er ofte en kategori for sig, når man søger overnatningssteder i udlandet, men jeg er endnu ikke stødt på det i Danmark, siger han.

Ifølge Nadeen Wasi handler hotelbranchen i store træk om efterspørgsel, hvilket Nick Brammer mener, at der er efter et voksenhotel på Ærø.

- Jeg har talt med mange, som synes, at det er en god idé. Folk forstår ikke, at der ikke er andre, der har gjort det, siger Nick Brammer om der forestående projekt.

Han fortæller desuden, at hotellets bookingsystem i høj grad viser, at det er det modne publikum, der oftest besøger Ærø Hotel.

Annonce

Ikke meget skal ændres

Aldersgrænsen på 16 år er den største ændring, der sker på Ærø Hotel. Og så er det også lige det fitnesscenter, som er ved at blive bygget på hotellet.

- Vi laver stort fitnesscenter for at møde de behov, som mange voksne har om, at de gerne vil holde sig aktive. Vi regner med, at det står klart i midten af januar, siger Nick Brammer.

Nick Brammer håber, at hotelgæsterne vil tage godt imod det nye koncept. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Han fortæller også, at snakken længe har gået på at indføre en aldersgrænse.

- I takt med at antallet af gæster er steget, er det blevet klart, at vi gerne ville være bedre til noget. En gang om året har det været oppe at vende, at det skulle være et voksenhotel, og nu er tiden inde, erklærer Nick Brammer.

Selvom hotellet indfører en aldersgrænse på 16 år, er det vigtigt for Nick Brammer at gøre det klart, at børnefamilier ikke er uvelkomne på Ærø.

- Ærø er mangfoldig, så børnefamilierne kan sagtens blive huset andre steder. Vi har bare valgt at fokusere på de gæster, som vi i forvejen har flest af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce