Annonce
Fyn

VM væk og kun en uge i Odense: International badmintonfest skrumpet markant

Den fynske eks-verdensmester i herresingle, Viktor Axelsen, må se langt efter den markante genstart af international badminton i lyset af den fortsatte coronakrise.. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
VM i badminton i Aarhus er aflyst, og det er den ene af to ugers international badminton i Odense også. Corona-krisen spænder ben for festen.
Annonce

BADMINTON: Den oktoberfest i Danmark, der skulle have genstartet den internationale badminton, er skrumper markant på grund af corona-krisen.

Verdensmesterskaberne for hold for henholdsvis mænd og kvinder i badminton, Thomas Cup og Uber Cup, der skulle være spillet i Aarhus, er udskudt til 2021.

Samtidig er den ene af de to ugers turneringer - Denmark Masters i uge 43, der skulle have erstattet French Open - i Odense væk. Den traditionsrige Denmark Open i efterårsferien - uge 42 - i Odense Idrætshal står foreløbig til at blive gennemført, men det må forventeligt være med afbud fra mange topspillere.

Thomas Cup og Uber Cup skulle være afviklet i Aarhus fra 3.-11. oktober, og de skulle altså efterfølges af to ugers top-badminton i Odense, men efter en række afbud forårsaget af corona-pandemien er festen altså skrumpet markant.

Det oplyser arrangørerne Badminton Danmark, Det Internationale Badmintonforbund (BWF), Sport Event Danmark og Aarhus Kommune i en fælles pressemeddelelse udsendt tirsdag morgen

Beslutningen er truffet, efter at store badmintonlande som Sydkorea, Indonesien, Thailand og Taiwan har meldt afbud til turneringen. Også Australien har meldt afbud.

Annonce

Direktør ærgrer sig

Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, ærgrer sig over, at det er nødvendigt at skubbe Thomas Cup og Uber Cup til endnu ukendte datoer i 2021.

- Der er ingen tvivl om, at vi virkelig havde håbet på, at det nu skulle være, at verdensmesterskaberne skulle spilles i Danmark for første gang.

- Vi har haft stort set alt på plads i Aarhus i tråd med de gældende retningslinjer, restriktioner og anbefalinger i lyset af coronasituationen. Vi kunne med ro i maven have budt såvel spillere, officials, medarbejdere og tilskuere inden for i sundhedsmæssigt forsvarlige og trygge rammer.

- Desværre har udviklingen af corona-situationen både i Danmark og internationalt bevirket, at en række lande og spillere fortsat er meget utrygge ved eller direkte forhindret i at rejse til Danmark, siger Bo Jensen.

Annonce

Vigtigt for sporten

Den mest kendte danske turnering på World Touren, Denmark Open, skal altså fortsat afvikles som planlagt i Odense i uge 42.

- Det er vigtigt for sporten, fansene og spillerne, at der tilsvarende en lang række andre idrætsgrene kommer gang i tingene igen på topniveau inden for badminton.

- Derfor er vi selvfølgelig fulde af forventning til turneringen i Odense, hvor vi ser frem til at byde verdenstoppen, fans, tilskuere og øvrige velkommen tilbage i trygge rammer, siger Bo Jensen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce