Annonce
Fyn

Videoanalyse: Kun én ud af otte anholdte fremstillet i retten efter skud i Vollsmose - coronasyg ung mand nægtede at udtale sig

Kun én ud af otte anholdte efter skudepisode i Vollsmose er blevet varetægtsfængslet. Han blev fremstillet på videolink fra arresten, fordi han er smittet med corona. Han nægtede at udtale sig.

Odense: Han nægtede på forhånd at ville udtale sig i retten, og han nægtede også at have noget at gøre med den skudepisode, som onsdag eftermiddag fandt sted mellem uskyldige tilfældigt forbipasserende borgere på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv.

En 20-årig mand var den eneste ud af otte anholdte oven på et tilsyneladende nyt dramatisk opgør mellem flere rivaliserende grupperinger, som torsdag eftermiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Det skete ikke ved et fysisk fremmøde, sådan som retsplejeloven ellers foreskriver, men både den unge mand og hans forsvarsadvokat accepterede de anderledes betingelser, fordi den 20-årige er syg og smittet med corona. Derfor kunne han følge med via et videolink i det arresthus, som nu bliver hans midlertidige hjem de næste fire uger som arrestant.

Annonce

Retsformand Mette Broch Hansen besluttede nemlig at varetægtsfængsle ham i fire uger frem til 10. februar, men de nærmere detaljer kendes ikke, fordi grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Det sker af hensyn til politiets videre efterforskning, og fordi der er en medgerningsmand på fri fod.

Inden pressen blev sendt ud og dørene lukket nåede han dog at nægte det, han er sigtet for, ligesom han på forhånd havde nægtet overhovedet at udtale sig.

Løse skud med gaspistol

Det ligger dog fast, at han er sigtet efter paragraf 266 i straffeloven, som handler om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved onsdag klokken 14.45 med en løsskudspistol at have affyret ét eller flere skud mod en eller flere uidentificerede personer.

Det var ved bagindgangen til nærpolitistationen i Vollsmose, at der onsdag eftermiddag blev affyret det, som politiet indtil videre betragter som løse skud med en gaspistol. Mindre end et døgn efter blev en 20-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Yderligere syv personer er fortsat sigtet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ifølge efterforskningsleder Jack Liedecke, Fyns Politi, er der tale om en såkaldt gaspistol, som har været anvendt ved skudepisoden.

- Vores efterforskning viser, at der er skudt med en gaspistol, dvs. løse skud. Det er der fundet effekter, som bekræfter. Om der også er skudt med et skarpt våben kan vi ikke sige lige nu, men det indgår i efterforskningen, siger Jack Liedecke, efterforskningsleder i Fyns Politi.

Annonce

Mange færdes i området

Episoden fandt sted ved bagindgangen til nærpolitistationen, mens der var mange almindelige borgere i området. Tilsyneladende havde to stridende grupperinger tilfældigt mødt hinanden i hver deres bil, og den ene part affyrede en pistol efter den anden part.

I området tæt på gerningsstedet ligger svømmehal, vaccinationscenter, coronatestcenter samt indkøbsmuligheder i butikscentret Vollsmose Torv. Derfor færdedes mange børnefamilier i området på præcis det tidspunkt, hvor de to rivaliserende grupperinger mødtes.

Annonce

Anholdt ved Rosengårdcentret

Politiet afspærrede efter skudepisoden to områder på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv, samt et område på hjørnet af Ejbygade og Munkerisvej. Halvt inde på letbanesporene var efterladt en mørk Kia personbil, som senere onsdag aften blev bugseret væk af Falck til teknisk undersøgelse hos politiet.

Fem steder efterforskede politiet onsdag eftermiddag efter skudepisoden ved Vollsmose Torv, blandt andet i krydset Ejbygade og Munkerisvej. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Desuden blev én person anholdt på Carl Blochs Vej, og yderligere seks personer blev anholdt i Rosengårdcentret. En ottende blev anholdt et for offentligheden ukendt sted. Den 20-årige, som torsdag blev fremstillet i retten, blev ifølge Fyns Politi anholdt ved Rosengårdcentret.

Ifølge avisens oplysninger var det en gruppering af somaliere, som tilfældigt mødte personer med relation til den såkaldte Korsløkkegruppe, også kendt som NBV, en forkortelse for Nyborgvej. Den 20-årige hører ikke til gruppen af somaliere.

Annonce

Motiv ukendt

Den præcise årsag til skudepisoden kendes ikke, men der har længe været konflikter mellem forskellige grupperinger. Det førte til, at Fyns Politi den 9. november 2021 iværksatte en visitationszone for Vollsmose og dele af Korsløkke, som foreløbigt er gældende frem til 18. januar. Derefter skal politidirektør Arne Gram vurdere, om det skal forlænges eller stoppes.

Ingen af de otte anholdte personer har bidraget ret meget til efterforskningen, erkender efterforskningslederen.

- Når vi arbejder i det miljø er det ikke med de mest meddelsomme personer. Derfor kan vi ikke sige noget om motivet, siger Jack Liedecke.

De syv øvrige, som blev løsladt efter afhøring, er fortsat sigtede i sagen.

Vores efterforskning viser, at der er skudt med en gaspistol, dvs. løse skud. Det er der fundet effekter, som bekræfter. Om der også er skudt med et skarpt våben kan vi ikke sige lige nu, men det indgår i efterforskningen.

Jack Liedecke, efterforskningsleder, Fyns Politi
Annonce
Langeland For abonnenter

DF-kandidat tabte lodtrækning: Meldte hele familien ud af partiet

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Efter et halvt år på markedet: Italiensk specialbutik er solgt til kokkepar, der tilbringer alle somre i støvlelandet

Ærø For abonnenter

Tidligere HF-søfartsstuderende taler ud om druk- og narkokultur: - Det ville vi ikke udsætte vores børn for

Faaborg-Midtfyn

Fynsk restauratør frustreret over zig-zag-kurs: - Man kan komme i tvivl, om myndighederne har styr på det her

Ærø

To skoler gennemsøgt i stor narkosag: Mistanke om salg over Snapchat

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Svendborg

Øboerne får forlænget sejltiden: - Det er symbolpolitik af værste skuffe

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flere og flere biler øger presset: Hvor længe skal vi vente på omfartsvejen?

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Stormløb af frivillige til Tour de France i Nyborg: - Det er helt vildt

Svendborg

Video: Store flammer har brændt bygning helt ned - vej spærret af kraftig brand

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Langeland

Vigepligtsuheld i kryds: Person kørt til OUH

Navne For abonnenter

Klar tale: Eva Kristina Mikkelsen fortæller skarpt og skrapt

Faaborg-Midtfyn

Ny trend: Faaborg-ejendomme bliver solgt til yngre og erhvervsaktive

Annonce