Annonce
Svendborg

Kultur, sport og spejdere i én pærevælling: Den ekstraordinære indsats skal hædres til prisfest

Det er et mangfoldigt felt, de er nomineret til førsteudgaven af Prisfesten 2019.
Om et par uger afholdes den første udgave nogensinde af Prisfesten - en begivenhed, hvor de ekstraordinære indsatser i kultur- og idrætslivet såvel som i spejderforeningerne bliver hyldet.
Annonce

Svendborg: Et par badmintonspillere, en kortfilmskaber, en spejderleder, en graffitimaler og idémageren til en kunstværksted.

Diversiteten er ikke til at overse, når man lader øjnene glide ned over listen af nominerede til Prisfesten 2019. For det spænder vidt.

Det er da også både folk og foreninger fra idræts-, kultur- og spejderlivet, der skal hyldes ved den nye, store overrækkelsesfest, hvor man for første gang har samlet flere prisoverrækkelser under ét tag. Det sker 2. november i Rundbuehallen på Frederiksøen, hvor i alt ni priser skal uddeles. Herunder Årets Idrætsforening, Årets Kulturfællesskab og Årets bedste tværgående samarbejde.

Prisfesten

Prisfesten er en fest for alle borgere i Svendborg Kommune med det formål at hylde de ekstraordinære indsatser, der har fundet sted indenfor kultur-, idræts- og spejderlivet.

Festen finder sted lørdag 2. november i Rundbuehallen på Frederiksøen. Det er første gang, den afholdes.

Prisfesten er en sammensmeltning af to tidligere kommunale prisoverrækkelsesfester: Kulturprisfesten i Borgerforenignen og den gamle idrætsprisfest, som plejede at blive afholdt i forbindelse med Svendborg Idræts Samvirkes (nu Sport og Idræt i Svendborg) repræsentantskabsmøde, men som de senere år blev holdt separat i i Rottefælden.

Samtidigt med at de to prisoverrækkelser blev lagt sammen, besluttede man at invitere spejderlivet med, som dermed også hædres til festen.

Prisfesten 2019 er støttet af Fonden for Fynske Bank, SEAF Almennyttige Fond, Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Fyns Amts Avis og Svendborg Kommune.

Annonce

Spejderne inviteret ind

26 er blevet nomineret (en enkelt er nomineret i to kategorier) til Prisfesten for at have ydet en ekstraordinær indsats i det forgangne år.

Deriblandt finder man Flemming "Nuller" Laustsen fra FDF Svendborg, som er nomineret til Årets Spejderleder-pris. En ære, mener manden, der har været med i FDF helt siden 1970'erne og har været kredsleder de seneste 40 år.

- Jeg var lidt overrasket over det og havde ikke lige forestillet mig, at det lige var mig, der skulle indstilles til det, siger den 68-årige spejderleder og fortæller, hvad han vil kan bruge sådan en nominering til.

- Det er da dejligt at få sådan en hæder og blive bemærket af andre for, at man gør en god indsats siger Flemming Laustsen, som er nomineret i sin kategori sammen med Niels Erik Thing fra KFUM Åkildegruppen i Vester Skerninge og Mads Friis Jørgensen fra Det Danske Spejderkorps og Inca Spejderne i Gudme.

Mens både idrætsforeningerne og kulturlivet tidligere har holdt større prisoverrækkelser i henholdsvis Rottefælden og Borgerforeningen og med kommunen som medarrangør, så har spejderne typisk hædret deres egne uden alt for mange armbevægelser og for sig selv.

Derfor glæder det Flemming Laustsen, at spejderne er blevet en del af det nye koncept på Frederiksøen og dermed vil få samme fokus som de andre områder.

- Vi har da syntes, at idrætten har haft det bedre end os, når de fik en aften i Rottelfælden, når vi ikke gjorde. Så vi er glade for at komme med i det her.

Annonce

Stor opbakning

Årets Kulturfællesskab skal også kåres i Rundbuehallen, og en, der kan løbe med den pris, er Katrine Heide, som står bag Ungt Kunstværksted i Svendborg Forsamlingshus.

- Jeg er mega glad for det og meget taknemmelig over for, at der er nogen, som har sat pris på mit projekt. Det er en kæmpe yes-følelse, lyder det fra Katrine Heide.

Det var i løbet af årets første måneder, at hun lavede konceptet, som i grove træk går ud på skabe et rum, hvor unge kunstinteresserede helt uforpligtende kan udfolde deres kreative evner.

- Jeg havde i lang tid gået og tænkt på, at der manglede et frirum, hvor man kunne være kreativ og få et netværk med andre, som også synes, at det er spændende, siger hun og forklarer, at opbakningen til projektet har været overvældende.

- Josefine Ottesen (indehaver af forsamlingshuset, red.) var med på idéen med det samme og sagde, at jeg kunne starte det op. Og det er bare vokset lige siden. Første gang kom der ni, og da vi havde perleværksted var der pludseligt 70, hvilket ingen havde regnet med. Det var en kæmpe succes, siger Katrine Heide, der er oppe mod Giant Steps og Baggårdteatret i kategorien Årets Kulturfællesskab.

Annonce

Glæder sig til at spille

Kortfilminstruktør Anna van Deurs, streetartkunstner Frederik Zinn og musiker Mads Skov Hansen dyster om prisen som Årets Kulturtalent.

For sidstnævnte er nomineringen ekstra krydderi på et i forvejen fantastisk år, der har budt på et gennembrud med bandet Patina, som han er en del af.

- Det er sgu dejligt og fedt at opleve den støtte, der er fra baglandet. Jeg ser sådan en pris som en anerkendelse fra Svendborg. Det er rart at opleve, at byen også synes, at vi har gang i noget fedt, siger musikeren, der altså er nomineret på egen hånd uden sine bandmedlemmer.

Den del har han ikke skænket mange tanker.

- Men jeg kommer nok til at takke de andre i min takketale. Altså, hvis jeg skulle løbe med den, siger Mads Skov Hansen.

Og han kan være sikker på, at de to andre i bandet - Gregers Møller Jensen og Søren Bastrup Bojsen - personligt vil være til stede i Rundbuehallen. Patina er nemlig hentet ind til at spille undervejs i prisfesten.

- Det bliver et endnu større højdepunkt, som jeg glæder mig meget til. For det bliver særligt at vende hjem og spille, lyder det fra Mads Skov Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce