Annonce
Ærø

Kultur- og socialdirektør ser tilbage på et år med corona

Kultur-, social- og teknikdirektør Kimma Vingaard Thomsen blev i første omgang overrasket over, hvor kæmpe omvæltning pandemien viste sig at have. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen.
Den 7. marts 2020 optrådte Kimma Vingaard Thomsen på avisens Ærø-sider. Nu ser kultur-, social- og teknikdirektøren i Ærø Kommune tilbage på året, der er gået med corona.

Ærø: Den 7. marts 2020 satte corona-pandemien for alvor sine aftryk på hverdagen på Sydfyn. Arrangementer blev aflyst, håndboldkampe blev spillet uden tilskuere og statsminister Mette Frederiksen talte om at forvente "større konsekvenser", end man først havde regnet med.

Få dage senere lukkede landet ned, og siden har pandemien overskygget livet og hverdagen på globalt såvel som lokalt plan.

For kultur-, social- og teknikdirektøren i Ærø Kommune var det i første omgang en overraskelse, hvor kæmpe omvæltning pandemien viste sig at have .

Annonce

- Dengang man begyndte at snakke om, at der var noget på vej, og at man ikke helt vidste, hvor stort det ville blive, havde jeg nok en idé om, at man ville have fået syr på det og under kontrol, inden det nåede op til os i Danmark. Så det her omfang som corona har fået, er kommet som en overraskelse for mig, men det er det jo nok for hele verden.

For Kimma Vingaard Thomsen har det i høj grad betydet, at man fra kommunens side har måtte omlægge den måde, man arbejder på.

- Det har været et meget usædvanligt år. Nu sidder jeg på kultur- og socialområdet, og corona har fyldt rigtig, rigtig meget. Det har simpelthen sat dagsordenen. Vi har på mange måder skullet omlægge vores indsats og den måde, vi arbejder på.

Som året er gået, har Kimma Vingaard Thomsen også oplevet, at optimismen har lidt under pandemien.

- Det er rigtig, at nu kan vi vaccinere, og der er mere kontrol over, hvad den her virus er for en størrelse, men så er problemet at få vacciner nok. Jeg tænker, at der har været lidt af et tilbageslag i optimismen. Samtidig så ved vi, hvor vi står nu, og det kan godt være, at der går nogle måneder, før vi for alvor får de store befolkningsgrupper vaccineret, men vi har udsigten til det, og en vaccinationsplan, som gør, at vi har noget at forholde os til.

Selv mener hun, at det vigtigste næste skridt bliver at få alle børnene tilbage i skolen.

- Vi skal have vacciner, og så en genåbning som forhåbentlig kommer til at omfatte skolerne, for eleverne trænger virkelig til at komme tilbage, siger hun.

- I pressen har der været meget opmærksomhed på sygehus-personalet, men man glemmer måske lidt, at det også har været en hård omgang for plejehjemspersonalet, i skolerne og i daginstitutionerne. På de områder har der også været usikkerhed omkring, at de fik smitten ind, og om de selv videregav smitten, og det har været en belastning for vores medarbejdere. Det synes jeg, har fået så meget opmærksomhed, men de har virkelig gjort en flot indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce