Annonce
Langeland

Kuldeglade bagenkoppere håber på nye badekammerater

Tina Rasmussen bader her i 16 grader varmt vand, og det er lige varmt nok for hende. Det bliver for alvor sjovt, når vi kommer til januar og februar, synes hun. Privatfoto.
En ny vinterbadebro gør det nemmere at springe i og få alle de gode effekter af vinterbadning, før man får tænkt for meget.
Annonce

Når fire grader koldt vand slår mod maveskindet i et bølgeskvulp, og der er mange, mange meter endnu, før der er dybt nok til at tage det første svømmetag, kræver det særlig viljestyrker at være vinterbader.

- Somme tider når det er allermest lavvande føler vi, at vi skal gå helt til Ærø, før vi kan komme under. Så bruger vi lidt gruppepres og gejler hinanden lidt op,, fortæller Tina Rasmussen, som er initiativtager til en gruppe for vinterbadere i Bagenkop.

Derfor har hun lagt hårdt pres på Shores Langeland for at få en vinterbadebro og et toilet- og omklædningsrum til Bagenkop.

- Når man skal i vandet, gælder det om ikke at tænke for meget, for så bliver hjernen overbevist om, at det er for koldt. Det går nemmere, når man kan hoppe i fra broen i stedet for at gå ud fra stranden.

Den nye toiletbygning med omklædningsrum gør det også nemmere at være social for vinterbaderne.

- Vi har ikke stået og snakket så meget sammen tidligere, for hvis man bliver for kold, før man kommer i, er det ikke rart, og når man ingen steder har at gå i læ, skynder man sig hjem bagefter. Det kan nok godt gøre fristelsen mindre, hvis man har et stykke vej at køre, at det hele er så hurtigt overstået.

Tina Rasmussen forstår godt, at mange tøver med at hoppe i det kolde vand. Hun var selv flere år om at tage mod til sig, fra hun først begyndte at overveje det.

- Der er jo også det med vinterbadning, at man ikke kan gøre det alene. Baderådene gælder jo mindst lige så meget om vinteren som om sommeren, påpeger hun.

Det tog hende lidt tid at finde badekammerater, men gennem facebookgruppen “Vinterbadning i Bagenkop” lykkedes det sidste år at samle 15. Der kommer som regel mellem fem og ti, når gruppen samles mandage og torsdage klokken 16.30.

Annonce

Svømmer stressen væk

Med de nye faciliteter håber hun, at endnu flere får lyst til at svømme med, for hun vil så gerne dele glæden med flere.

- Alt det tossede, folk skriver om vinterbadning, er faktisk rigtigt. Muskelsmerter, stress, det hjælper på det hele, siger Tina Rasmussen.

Hun har mærket på sin egen krop, hvordan begyndende stressproblemer fortrak sig, da hun begyndte at vinterbade.

- Når jeg sidder på en rigtig travl dag på kontoret, kan jeg sidde og tænke, at senere i dag skal jeg ud at bade, og så får jeg det bedre bare ved tanken, fortæller Tina Rasmussen, som til dagligt er hjemmeplejeleder.

For vinterbaderne gik sæsonen i gang, da den var godt og vel slut for almindelige badende. Oktober er første måned i sæsonen, men den rigtige gode tid kommer først om nogle måneder, synes Tina Rasmussen.

- Jo koldere det er, jo flere endorfiner udløser kroppen. Det er dejligt nu, men det er først virkelig fantastisk, når vi kommer til januar og februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Klumme: Kliks for klikkenes skyld

Annonce