Annonce
Langeland

Kritik. Hvad er formålet?

Britta Andersen, formand for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland. Arkivfoto: Birger Vogelius
Annonce

Kære Fyns Amts Avis og Lars Bjørnvik. Som formand for TEL (Langelands turist- og erhvervsforening) synes jeg, det er et meget ubehageligt, grænsende til perfidt læserbrev, der blev bragt i Fyns Amts Avis torsdag den 28.11.19. Der bliver rettet en skarpt angreb på TEL og TELs direktør Anne Mette Wandsøe (AMW) samt på ‘Færgegruppen’ i Lohals.

TEL er en privat forening, der udfører en række klart definerede opgaver for Langeland Kommune, fx iværksætterrådgivning og turismemarkedsføring.

‘Færgegruppen’ er en gruppe private personer, der har en drøm om en færge mellem Lohals og Korsør, og denne drøm arbejder de på at få opfyldt (jeg tror, ÆrøXpressen startede på samme måde, og den har jo lige lagt til kaj i Marstal).

‘Færgegruppen’ forelagde deres projekt på et tidligt tidspunkt for AMW, som står til rådighed med rådgivning for alle, der ønsker at starte virksomhed i Langeland Kommune. Projektet blev senere forelagt bestyrelsen - og alle vidste, at det var et stort, meget stort projekt, som MÅSKE ikke ville nå i mål eller måske ville nå i mål. Men selv hvis man ikke når det oprindelige mål, når man måske et andet nyt mål... Så derfor skal et projekt ikke skydes ned fra start (det er stadigvæk private personer, der bruger deres fritid! Ingen skatteborgere betaler).

SHORES er vel et godt eksempel på en ide, der har udviklet sig fra en drøm for en gruppe private mennesker til et helt andet - og måske bedre projekt.

Et af bestyrelsesmedlemmerne fra TEL meldte sig til ‘færgegruppen’ (privat, ulønnet og i sin fritid) ligesom AMW har deltaget i enkelte møder (privat, ulønnet og i sin fritid).

Bestyrelsen for TEL har stor tillid til AMWs arbejde - og vil på ingen måde blande sig i, hvilke møder AMW deltager i, i sin fritid! Jeg undrer mig over formålet med Lars Bjørnviks læserbrev - og Fyns Amts Avis’ formål med at bringe læserbrevet uden at forelægge læserbrevet for alle berørte parter herunder TELs bestyrelse.

Er formålet at dræbe Færgegruppen ide? At fratage andre grupper lysten til at få (og arbejde) med ideer? At nedgøre TEL og det arbejde, denne forening udfører? At nedgøre AMWs arbejde? Lars Bjørnvik kunne ha’ valgt at bruge sin mulige viden til gavn for Færgegruppen, så der kunne bruges tid og kræfter på de mulige løsninger... Fyns Amts Avis burde tænke lidt på “god presseskik” og kontrollere oplysninger og udtalelser/sammenhæng i udtalelser inden offentliggørelse i avisen!

Svar fra Fyns Amts Avis:

Fyns Amts Avis tager stilling til alle de læserbreve, som avisen bringer – lige som vi har taget stilling til Lars Bjørnviks læserbrev, som indeholder en kritik af direktør Anne Mette Wandsøes engagement i Færgegruppen.

Lars Bjørnviks kritik retter sig mod Anne Mette Wandsøe i hendes egenskab af direktør for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland. Den kritik mener vi, man skal være berettiget til at fremføre.

Vi har selvfølgelig forelagt kritikken for Anne Mette Wandsøe og har givet hende mulighed for at svare – hvilket hun har gjort. Hendes svar blev bragt i avisen sammen med Lars Bjørnviks læserbrev.

Fyns Amts Avis har selvfølgelig intet formål om at dræbe Færgegruppens idé eller at fratage andre lysten til at tage initiativ til projekter. Men som lokalavis har vi en forpligtelse til at bringe forskellige synspunkter på banen – også de kritiske.

Kun derved får vi en debat, som gør os alle klogere.

Venlig hilsen Catrine Madelaire Lokalredaktør, Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce