Annonce
Langeland

Kritik. Hvad er formålet?

Britta Andersen, formand for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland. Arkivfoto: Birger Vogelius

Kære Fyns Amts Avis og Lars Bjørnvik. Som formand for TEL (Langelands turist- og erhvervsforening) synes jeg, det er et meget ubehageligt, grænsende til perfidt læserbrev, der blev bragt i Fyns Amts Avis torsdag den 28.11.19. Der bliver rettet en skarpt angreb på TEL og TELs direktør Anne Mette Wandsøe (AMW) samt på ‘Færgegruppen’ i Lohals.

TEL er en privat forening, der udfører en række klart definerede opgaver for Langeland Kommune, fx iværksætterrådgivning og turismemarkedsføring.

‘Færgegruppen’ er en gruppe private personer, der har en drøm om en færge mellem Lohals og Korsør, og denne drøm arbejder de på at få opfyldt (jeg tror, ÆrøXpressen startede på samme måde, og den har jo lige lagt til kaj i Marstal).

‘Færgegruppen’ forelagde deres projekt på et tidligt tidspunkt for AMW, som står til rådighed med rådgivning for alle, der ønsker at starte virksomhed i Langeland Kommune. Projektet blev senere forelagt bestyrelsen - og alle vidste, at det var et stort, meget stort projekt, som MÅSKE ikke ville nå i mål eller måske ville nå i mål. Men selv hvis man ikke når det oprindelige mål, når man måske et andet nyt mål... Så derfor skal et projekt ikke skydes ned fra start (det er stadigvæk private personer, der bruger deres fritid! Ingen skatteborgere betaler).

SHORES er vel et godt eksempel på en ide, der har udviklet sig fra en drøm for en gruppe private mennesker til et helt andet - og måske bedre projekt.

Et af bestyrelsesmedlemmerne fra TEL meldte sig til ‘færgegruppen’ (privat, ulønnet og i sin fritid) ligesom AMW har deltaget i enkelte møder (privat, ulønnet og i sin fritid).

Bestyrelsen for TEL har stor tillid til AMWs arbejde - og vil på ingen måde blande sig i, hvilke møder AMW deltager i, i sin fritid! Jeg undrer mig over formålet med Lars Bjørnviks læserbrev - og Fyns Amts Avis’ formål med at bringe læserbrevet uden at forelægge læserbrevet for alle berørte parter herunder TELs bestyrelse.

Er formålet at dræbe Færgegruppen ide? At fratage andre grupper lysten til at få (og arbejde) med ideer? At nedgøre TEL og det arbejde, denne forening udfører? At nedgøre AMWs arbejde? Lars Bjørnvik kunne ha’ valgt at bruge sin mulige viden til gavn for Færgegruppen, så der kunne bruges tid og kræfter på de mulige løsninger... Fyns Amts Avis burde tænke lidt på “god presseskik” og kontrollere oplysninger og udtalelser/sammenhæng i udtalelser inden offentliggørelse i avisen!

Svar fra Fyns Amts Avis:

Fyns Amts Avis tager stilling til alle de læserbreve, som avisen bringer – lige som vi har taget stilling til Lars Bjørnviks læserbrev, som indeholder en kritik af direktør Anne Mette Wandsøes engagement i Færgegruppen.

Lars Bjørnviks kritik retter sig mod Anne Mette Wandsøe i hendes egenskab af direktør for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland. Den kritik mener vi, man skal være berettiget til at fremføre.

Vi har selvfølgelig forelagt kritikken for Anne Mette Wandsøe og har givet hende mulighed for at svare – hvilket hun har gjort. Hendes svar blev bragt i avisen sammen med Lars Bjørnviks læserbrev.

Fyns Amts Avis har selvfølgelig intet formål om at dræbe Færgegruppens idé eller at fratage andre lysten til at tage initiativ til projekter. Men som lokalavis har vi en forpligtelse til at bringe forskellige synspunkter på banen – også de kritiske.

Kun derved får vi en debat, som gør os alle klogere.

Venlig hilsen Catrine Madelaire Lokalredaktør, Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Annonce