Annonce
Navne

Kristoffer Henriksen er Danmarks første professor i sportspsykologi

Kristoffer Henriksen. Foto: Flemming Pedersen

Nyt job: Cand.psych., ph.d. Kristoffer Henriksen (46) er udnævnt til professor i Sport Psychology ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.

Sideløbende med sin forskning har han siden 2008 været tilknyttet Team Danmark som sportspsykologisk konsulent, særligt for de danske sejlere, orienteringsløbere og for Tri team SDU.

Han har hjulpet danske atleter og trænere med at præstere under pres og opbygge vinderkulturer. Dette arbejde har bragt ham til adskillige Europa- og verdensmesterskaber og til OL i London og Rio. Han er udtaget til at skulle støtte de danske sejlere under OL i Tokyo.

Kristoffer Henriksen er et kendt ansigt i dansk sport. Han har inspireret danske elitekommuner, forbund og klubber i deres arbejde med talent og eliteport og undervist på adskillige træner-uddannelser.

Privat nyder Kristoffer naturen på Sydfyn, gerne på mountainbike eller i kajak. Og han bliver meget hurtigt grebet af stemningen, når han stiller på til konkurrencer i triatlon og mountainbike.

Han er gift med Connie Henriksen, der er praktiserende læge. Sammen har de tre børn, Annika (19 år), Hjalte (17) og Liv (13), og bor i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Fynske dødsfald

Annonce