Annonce
Langeland

Kreaturfærge sat til salg: Har du arbejde til Yrsa?

Kvægfærgen Yrsa er sat til salg. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Øhavet: Kreaturfærgen Yrsa har siden 2007 sejlet flittig mellem de sydfynske øer. Lasten er kvæg, og målet var afgræsning af øerne, så biodiversitet og fugleliv bevares. Nu er ejerskabet delvist sat til salg.

Ejerskabet har indtil videre været delt mellem de fire sydfynske kommuner, Svendborg, Ærø, Langeland og Faaborg-Midtfyn. Sidstnævnte har dog for nyligt slået op med Yrsa. Derfor er der kun tre kommuner om udgifterne til Yrsa, som årligt ligger på 400.000 kroner, og nu tænker de i andre baner.

Yrsa bliver sat til salg for erhvervsdrivende, der kan give den gamle skude et nyt formål. Borgmester Tonni Hansen begrunder dette til TV2 Fyn, at kommunen ikke kan hæve de årlige indtægter fra de nuværende 50.000 kroner.

- Vi kan ikke få en bedre forretning ud af det som kommune, men det kan være, at en entreprenør, en organisation, der arbejder med naturbeskyttelse, eller et rederi kan, fortæller Tonni Hansen til TV2 Fyn.

Det er Langeland Kommune, som hjælper Yrsa videre til det nye arbejde. Der skulle, ifølge TV2 Fyn, allerede være mindst fire om kampen for hende arbejdskraft på trods af, at hun ikke må transporterer mennesker.

Som landgangsfærge har også Yrsa flere kompetencer på CV'et. Hun kan sejle helt op på kysterne for at sætte dyr, maskiner eller anden tung last af. Langeland Kommune efterspørger interesserede købere senest på fredag 20. november.

Borgmester Tonni Hansen forklarer dog, at der er tale om et job nummer to for Yrsa, for hendes arbejdskræft med kvæg og afgræsning er helt uundværlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce