Annonce
Langeland

Kran taget ned: Ny løsning i Bagenkop vurderes for dyr af Langelands direktion

Kutterne i Bagenkop står lige nu uden laste-losse-kran. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Annonce

BAGENKOP: I forbindelse med det årlige eftersyn af kraner og løftegrej, som havne er forpligtet til at udføre, er laste-losse-kranen på Bagenkop Havn blevet gennemgået. Kranen er blevet vurderet til at være i meget ringe stand og er straks derefter taget ud af drift.

Der er ikke afsat midler til en ny - eller eventuelt en god brugt - kran i budgettet, men et flertal i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget besluttede umiddelbart før jul, at man skal finde en løsning.  Bagenkop Havneråd har desuden fremhævet, at man uden en kran står med ringere service over for lystsejlere. De fleste kan klare sig med andre løsninger, men nogle har brug for en kran.

Nu har kommunens økonomiafdeling undersøgt, hvordan man kan finansiere en ny eller brugt kran, og indstillingen fra direktionen er, at man nedlægger laste-losse-kranen. Det vil blive for dyrt at forny den.

En leaset og brugt kran vil koste 650.000 kroner, fordelt over 10 år. Der vil næppe være flere end 20 løft i gennemsnit pr. år, så et enkelt løft vil koste 3250 kroner. Oveni kommer medarbejderes lønning, det årlige syn og andre udgifter til vedligeholdelse.

Denne udregning bør man holde op imod, hvad det vil koste at få fat på en mobilkran, fremfører direktionen.

Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget afgør sagen på sit møde mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fem nye lyntestcentre åbner mandag: Denne gang skal podepinden ikke så langt op i næsen

Annonce