Annonce
Sport

Kraftpræstation men: Bittert nederlag i Alpelandet for GOG

Med 13 flotte redninger gav den islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson, forsvaret foran sig tro på tingene. Alligevel var den flotte indsats ikke nok til point i Schweiz. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
GOG leverede sæsonens bedste præstation hos Schaffhausen i Schweiz, og det lignede point med hjem til Fyn, indtil Csaszar afgjorde det hele til sidst - 29-28 til hjemmeholdet i en kamp med en skidt dommerpræstation.
Annonce

HÅNDBOLD: Det lyder umiddelbart helt vanvittigt: GOG leverede tirsdag aften måske sæsonens mest helstøbte indsats - en kraftpræstation af dimensioner, ikke mindst i forsvaret - men måtte alligevel forlade BBC Arena i Schaffhausen, Schweiz, uden point.

Det var fynboernes første kamp i gruppe D i EHF European League, og efter ellers at have haft teten i slutminutterne af det helt lige opgør endte de gule alligevel med at tabe 28-29 på et straffekast til hjemmeholdet på slutfløjtet sat ind af profilen Gabor Csaszar.

GOG førte ellers 28-27 med halvandet minut tilbage af opgøret, men et mislykket indspil til Anders Zachariassen blev afgørende for kampens udfald. Kadetten fik hurtigt udlignet. Det hele blev så afgjort på slutfløjtet, efter at Schaffhausen havde fået lov til at sidde på bolden rigtig længe uden at dommerparret fra Kosovo reagerede.

I det hele taget var det en dommerpræstation kontant på hjemmeholdets side.

KAMPEN KORT

EHF European League, gruppe D

Kadetten Schaffhausen-GOG 29-28 (14-13)

Kampens gang: 2-2, 5-4, 5-4, 6-7, 11-9, (14-13), 16-15, 18-18, 21-20, 22-23, 24-25, 29-28.

Mål:
Schaffhausen: Sebastian Frimmel 7 (1), Luka Maros 5,  Jonas Schelker 5, Csaszar 5, Lukas Herburger 4, Dimitrij Küttel 2, Angel Montoro 1.
GOG: Emil Jakobsen 10 (2), Simon Bogetoft Pytlick 6, Mathias Gidsel 4, Anders Zachariassen 4, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Kasper Kildelund 1, Oscar Bergendahl 1.

Bedste spiller:
Schaffhausen: Sebastian Frimmel.
GOG: Viktor Gisli Hallgrimsson.

Udvisninger:
Schaffhausen: 2.
GOG: 4.

Dommere: Arsim Vitaku og Erdoan Vitaku, Kosovo - bestemt ikke på GOG's side.

Tilskuere: Cirka 300 - alle med mundbind.

GOG’s næste kamp: Fredag den 23. oktober, kl. 19.30: Mors-Thy Håndbold-GOG.

Der var direkte ild i flere af GOG-spillerne. Med i alt 10 scoringer - heraf flere i perioder af anden halvleg, hvor GOG'erne var under pres - var fløjen Emil Jakobsen atter en nøglespiller.

Med i alt seks scoringer - heraf fem i anden halvleg - fik Simon Bogetoft Pytlick et lille internationalt gennembrud. Pytlicks udvikling foregår nærmest i tigerspring for øjeblikket.

Backen Simon Bogetoft Pytlick leverede fem flotte scoringer i anden halvleg i GOG's opgør hos Kadetten Schaffhausen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Især i første halvleg bekræftede Mathias Gidsel, at hans udtagelse til landsholdet, som blev offentliggjort mandag, er fuldt berettiget.

Og stregspilleren Anders Zachariassen fremviste igen dampende energiudladninger i begge ender af banen.

Annonce

Forsvar under kontant udvikling

Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet blev imidlertid sit holds bedste spiller. Med 13 gode redninger løftede han det gule forsvar foran sig.

Javel, fynboerne fik ingen point med fra Schaffhausen, men så fik de noget andet med hjem, nemlig visheden om, at det forsvar, som i starten af sæsonen var problematisk, er under kontant stærk udvikling.

På negativsiden i gult havde fløjen Kasper Kildelund en stribe markante afbrændere. Blandt andet tre på rad og række midt i første halvleg, hvor begge hold havde svært ved at score.

Den norske højreback, Stig Tore Moen, har ikke rigtig fundet sig selv efter sin sygdom og et efterfølgende hold i nakken.

Annonce

Mange afbrændere

Kadetten førte med et enkelt mål ved pausen - 14-13. Det var altså en halvleg, hvor begge hold havde svært ved at score. Stillingen var således 5-5 efter 16 minutter. I resten af halvlegen skiftedes de to hold til at føre.

Før opgøret sagde GOG-cheftræner Nicolej Krickau til Sport Fyn, at godt forsvarsspil og en stor præstation i målet ville være afgørende for et godt resultat for GOG, og det var netop det, fynboerne diskede op med. De gule blev dog også hjulpet på vej af mange afbrændere fra Schaffhausen - 16 i første halvleg mod GOG's fem.

Selvom Krickau endnu engang spillede meget smalt, holdt GOG'ernes fysik også i anden halvleg. Kampen kunne være tippet til begge sider. Altså også til GOG's.

Men i slutsekunderne vendte tingene til hjemmeholdets fordel - blandt andet skubbet på vej af dommerparret.

I sin næste europæiske kamp skal GOG tirsdag møde RK Eurofarm Pelister fra Nord Makedonien på hjemmebanen i Gudme.

GOG har muligheder i gruppe D, hvorfra fire af de seks hold går videre. Kadetten Schaffhausen er et af gruppens bedre hold - måske kun overgået af tyske Rhein-Neckar Löwen.

Annonce

Stolt af drengene

Efter kampen sagde Nicolej Krickau til Sport Fyn:

- Jeg er stolt af drengene. Vi kunne ikke gøre så meget mere. Men vi viste, at vi nok skal få point i denne gruppe. Og vi viste, at vi kan være med på den internationale scene.

Der var frustration at spore i GOG-trænerens stemme, men da Sport Fyn bad om kommentarer til Kosovo-dommerparrets præstation, lød det:

- Den har jeg ingen kommentarer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce