Annonce
Erhverv

Kræver bordbestilling: Bookingkrav udsætter genåbning af McDonald’s i Svendborg

Hvis man vil ind og købe et Big Mac-meal på McDonald's restaurant i Svendborg, må man væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Bookingkravet betyder, at genåbningen indtil videre er udsat.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
McDonald’s i Svendborg åbner ikke, før krav om forudgående bordbestilling droppes. Jettes Diner går på kompromis med 26 år gammelt princip, mens Det Grønne Køkken åbner med en kritisk og uforstående ejer.

Svendborg: McDonald’s åbner ikke fastfoodrestauranten på Johannes Jørgensens Vej i Svendborg på onsdag, selvom politikerne har givet grønt lys for det.

Et krav om, at man skal bestille bord mindst 30 minutter før man sætter sig til bords, passer ikke til fastfoodbranchen, og derfor åbner ejeren af McDonald’s i Svendborg, Søren Riskjær Larsen, ikke restauranten for gæster.

- Vi har slet ikke sådan nogle systemer, og det flugter dårligt med den måde, vi driver forretning på. Derfor kan vi ikke få det til at hænge sammen, siger Søren Riskjær Larsen, der håber på, at politikerne vil droppe bookingkravet.

Annonce

- Vi er ærgerlige og uforstående overfor det her krav, og vi åbner så snart, det er væk, siger Søren Riskjær Larsen, der fortsat har åbent i drivein-restauranten og for takeaway.

26 år langt princip

Ejeren af Det Grønne Køkken i Svendborg Bycenter, Claus Juul Larsen, er også uforstående overfor kravet om bordbestilling. Han driver 15 restauranter i indkøbscentre over hele landet, og han har trods bookingkravet valgt at åbne de fire af dem på onsdag – deriblandt restauranten i Svendborg Bycenter.

Claus Juul Larsen åbner på onsdag sin restaurant i Svendborg Bycenter, men han er uforstående overfor politikernes krav. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Det her krav er pludselig tikket ind, og da vi har købt ind til de fire restauranter, vi havde planlagt at åbne på onsdag, så ændrer vi ikke på det, men alle andre åbninger sætter vi på standby, siger Claus Juul Larsen.

Han har ikke noget imod at skulle tjekke restaurantens gæster for et coronapas, mens han er uforstående overfor bookingkravet.

- Vi har slet ikke sådan et bordbestillingssystem, og vi er jo ikke et sted, hvor man skal ud at spise med kniv og gaffel. Vi ligger i centre, hvor man ikke bestiller bord, men kigger spontant forbi, og derfor kan det ikke fungere for os, siger Claus Juul Larsen.

Hos Jettes Diner i Brogade må Jette Jespersen efter 26 år gå på kompromis med et princip om, at en burgerbar ikke tager imod bordbestilling. Hun var først indstillet på ikke at åbne på grund af kravet, men hun har siden ændret holdning.

Jette Jespersen har i 26 år holdt fast i, at man ikke kan bestille bord på en burgerbar, men nu tvinges hun til at gå på kompromis med sit princip på Jettes Diner. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi er nødt til at sluge nogle kameler og prøve at få det bedste ud af det. Der er ikke ret meget, der kan være perfekt, når vi pludselig får en eller to dage til at åbne, men vi prøver og må tage det, som det kommer, siger Jette Jespersen, der under hele nedlukningen har haft gang i en god takeaway-forretning.

Hun håber, at gæster uden bordbestilling vil vise tålmodighed og vente en halv time i haven eller gå en tur på havnen, før de kan sætte sig i restauranten.

Annonce

Bøvlet og irriterende

På Christiansborg er der også kritik af bookingkravet – også fra partierne bag aftalen om en genåbning.

Flere partier kalder overfor DR kravet for dumt, bureaukratisk og ulogisk, men erhvervsminister Simon Kollerup (S) forsvarer kravet om en halv times forudbestilling. Han forklarede søndag i en mail til DR, at kravet er indført på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde samfundsaktiviteten på et niveau, "der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad".

- Jeg forstår godt, at det kan være bøvlet og irriterende, men det er forudsætningen for, at vi kan åbne så meget af samfundet og dansk erhvervsliv, som vi gør nu, skriver erhvervsministeren i en mail til DR.

Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce