Annonce
Sport

Skadet GOG-profil har lovet pizza til holdkammeraterne

Trods alt overskud til et lille smil: Sammen med sin hustru overværede Morten Olsen holdkammeraternes kamp tirsdag aften mod Ribe-Esbjerg HH. På spørgsmålet, hvad han havde sagt til holdkammeraterne i omklædningsrummet før kampen, lød profilens svar: - Jeg har lovet pizza til alle! Foto: Karsten L. Sørensen
Landsholdsplaymaker Morten Olsen tror på, at han kommer tilbage på sit højeste niveau, uanset om det yderste led af hans højre lillefinger "overlever" voldsomt uheld i styrketræningslokale.
Annonce

HÅNDBOLD: - Jeg er sgu virkelig træt af det. Vi har haft en rigtig hård start på sæsonen med et tæt kampprogram . Det er gået over al forventning, og nu venter der holdet et spændende program resten af året - også med europæiske opgør. Og så misser jeg det.

Sådan lyder det kontant fra Morten Olsen, landsholdsprofil og GOG's general gennem det hårde startprogram med hånden på bolden i det meste i fynboernes angreb. Morten Olsen topper således blandt andet ganske suverænt assist-listen i den nye ligasæson.

Playmakeren var ude for et alvorligt uheld under styrketræning hos sin bror, der er ansat i Team Danmark-regi, i Roskilde i tirsdags. GOG'erne havde fået fri søndag mandag og tirsdag efter lørdagens uafgjorte resultat i Aalborg, og Morten Olsen bor ved Ringsted). Bagspilleren fik læderet det yderste led af lillefingeren, da han ville sætte en vægtstang tilbage i holderen på racket.

- Vægtene på den ene side af vægtstangen begyndte at glide af. Da jeg ville redde den situation, fik jeg lillefingeren på højre hånd i klemme i holderen, fortæller Morten Olsen til Sport Fyn.

Han blev kørt til sygehuset i Køge i ambulance, og her var lægerne klar til at skride til amputation. Men håndboldprofilen fik dem overtalt til at forsøge at redde leddet.

- Har du fået nogen prognose for udsigterne til, at fingeren kan blive reddet helt, Morten Olsen?

- Nej. Meget vil blive afklaret indenfor de kommende par uger. Men lægernes melding var, at blodtilførslen til leddet er god, så jeg håber selvfølgelig på det bedste.

Annonce

Tror på VM

Uanset hvordan udfaldet bliver, så tror Morten Olsen, der kom til GOG til denne sæson på en treårig aftale, fuldt og fast på, at han kommer tilbage til sit niveau - også når det gælder følingen og arbejdet med bolden i højre hånd. Han siger:

- Ja, det tro jeg bestemt på. Måske kan jeg blive tvunget til at holde lidt anderledes på bolden end tidligere, men det vil bare være tilvænning.

Det er Morten Olsens umiddelbare mål at blive klar til VM-slutrunden i Egypten i januar og så at kunne tørne ud for GOG efter VM til det afgørende forår, hvor ligaens slutspil venter - og de sidste opgør i gruppespillet i EHF European League.

- Jeg kan ikke afvise, at det kan blive til noget håndbold i december, men nu må vi se, hvordan tingene udvikler sig, som det lyder fra Morten Olsen.

Annonce

Olsen tror på de unge

GOG var før fredag aftens møde med Ribe-Esbjerg HH ubesejret i ligaens grundspil i syv runder med fem sejre og to uafgjorte kampe i et program, hvor fynboerne har mødt samtlige af ligaens forventelige tophold. GOG vil altså have noget at "give af" i grundspillet, og under alle omstændigheder afgøres det meste i forårets slutspil.

Tingene ser noget mere udfordrende ud i gruppespillet i EHF European League, hvor GOG skal spille seks af sine 10 gruppekampe inden jul. Blandt andet tre kampe, der kan blive definerende for, om holdet kommer i top-fire i gruppen og dermed går videre til "Last 16". Det gælder Kadetten Schaffhausen fra Schweiz på udebane på tirsdag samt to møder med Tatabanya fra Ungarn - i Gudme 1. december med returopgør en uge senere.

- De unge må steppe op. Og det tror jeg også på, at de kan, konstaterer Morten Olsen, der foreløbig har lagt al træning på hylden og afventer en snarlig prognose fra lægerne.

- Uheldet må da have gjort frygteligt ondt?

- I første omgang var det ikke værre end en tømmerlus. Nok fordi det hele skete så hurtigt. Smerterne kom først rigtigt senere.

Annonce
Fyn

Når de pæne piger bliver alvorligt sure

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce