Annonce
Fyn

Konservative tror på borgerligt flertal for at flytte biblioteket: DF og V har ikke besluttet sig

Kent Valsøe er medlem af byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti. 
Det Konservative Folkeparti regner med, at der er et borgerligt flertal for en flytning af Kerteminde Bibliotek og turistbureauet til Langegade. DF har dog ikke drøftet den mulighed endnu.
Annonce

Kerteminde: Tilbage i maj foreslog Hans Luunberg (V), formand for Kultur- og fritidsudvalget, at biblioteket kunne flytte ind i den nu forladte Nordea-bygning og kaldte placeringen i Langegade for "en fremragende placering af et bibliotek lige midt i bybilledet".

Efterfølgende kom Det Konservative Folkeparti på banen med tanken om, at turistkontoret kunne flytte med, da det ville give god mening, da de to deler adresse ved den gamle posthus-bygning på nuværende tidspunkt.

Nu melder Det Konservative Folkeparti sig på ny ind i debatten om en fremtidig placering af Kerteminde Bibliotek. Kent Valsøe (K) tror på, at det kan lade sig gøre for de tre borgerlige partier i byrådet at samle et flertal med 13 stemmer for, da byrådet består af 25 medlemmer.

- Jeg regner da med, at vi kan samle et borgerligt flertal for beslutningen om den fælles flytning, fortæller Kent Valsøe fra Det Konservative Folkeparti.

Annonce

Dansk Folkeparti siger ikke bare ja

Terje Pedersen fra Dansk Folkeparti mener dog ikke, at det er en mulighed at tage stilling til forslaget, før alle aspekter af sagen er lagt på bordet.

- Vi har ikke rigtigt drøftet det seriøst endnu i og med, at der ikke har været nogen økonomisk fremlægning af det. Derfor har vi ikke rigtig fakta på plads om, hvad koster det os, fortæller Terje Pedersen fra Dansk Folkeparti.


Jeg regner da med, at vi kan samle et borgerligt flertal for beslutningen om den fælles flytning

Kent Valsøe, Det Konservative Folkeparti


Han forklarer, at partiet ikke har noget imod en eventuel ny adresse til biblioteket på Langegade, men at andre løsninger måske også kan være en mulighed.

-Der er flere ting i det. Enten kan vi købe det, da det er sat til salg, og ellers ved jeg ikke rigtig, om vi kan leje det. Hvis vi ender med at leje det, så skal vi jo deponere nogle penge. Selve placeringen har jeg ikke noget imod overhovedet, men vi mangler at få belyst økonomien.

Hos Venstre mener Jens Gantriis, at Langegade kunne være stedet, men at beslutningen først vil blive taget om noget tid.

- Det er en mulighed, vi skal undersøge, men det er jo også noget, der ligger lidt længere fremme i perspektiverne. Det er jo ikke noget, der sker i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce