Annonce
Langeland

Konservative stadig uden spids: K-duel udsættes til marts

Skal Jørgen Nielsen (tv) eller Bo Nissen være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti på Langeland ved valget til november? Det spørgsmål er indtil videre udsat til marts.
Konservative opgiver planer om digitalt opstillingsmøde efter valgkoks i Nordsjælland og udsætter valg at spidskandidat til marts.
Annonce

Langeland: Skal Bo Nissen fra Tranekær eller Jørgen Nielsen fra Rudkøbing være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti ved valget til kommunalbestyrelsen den 16. november.

Det er stadig et åbent spørgsmål, og beslutningen er nu udsat i tre måneder. Planerne om at holde et online-valg er nemlig indtil videre opgivet, efter at et digitalt opstillingsmøde endte galt hos de konservative i Fredensborg.

- Jeg var i forvejen skeptisk overfor den løsning, fordi der er folk på Langeland, der har problemer med deres netforbindelse, og i Fredensborg måtte de annullere det hele, fordi der var nogle, der ikke kunne komme til at stemme, fortæller Bo Nissen, der er formand for den konservative vælgerforening på Langeland og partiets enlige medlem af kommunalbestyrelsen.

Annonce

Ægtepar fik én stemme

Problemerne opstår blandt andet, hvis et ægtepar begge er medlemmer af partiet, men har fælles e-mail. Det giver dem ikke mulighed for at afgive hver en stemme, og på den baggrund advarer partiets hovedkontor nu mod digitale opstillingsmøder. I stedet går man nu efter at kombinere den ordinære generalforsamling med et opstillingsmøde i vælgerforeningen på Langeland i marts. Generalforsamlingen skal i følge vedtægterne holdes i januar.

- Men den har vi nu udsat til marts, og vi håber, at vi til den tid også kan vælge vores spidskandidat, siger Bo Nissen.

Han mener ikke, det har nogen særlig betydning, at partiet endnu ikke har valgt spidskandidat, men han mener på den anden side, at der skal være fundet en løsning inden 1. april.

De fire andre partier i kommunalbestyrelsen har valgt spidskandidat. SF har valgt Tonni Hansen (SF), René Larsen er S-spids, (S), Kim Welcher repræsenterer Dansk Folkeparti, mens Peder Hansen er Venstres spids- og borgmesterkandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce