Annonce
Langeland

Konkurs i Rudkøbing: Kun hotelselskab ramt - bygningen har anden ejer

Selskab tilsyneladende uden drift - først sendt til tvangsopløsning, siden erklæret konkurs
Annonce

RUDKØBING: Selskabet Hotel Rudkøbing ApS. er torsdag den 7. november taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Svendborg, skriver Statstidende.

Der har ingen drift været i selskabet, som ikke har afleveret regnskab for 2018. Derfor har det været under tvangsopløsning inden konkursen, som blev begæret 29. oktober. Det seneste offentlige regnskab stammer fra 2017 og viser 0 i årsresultat. Egenkapitalen har været de obligatoriske 50.000 kroner.

Poulina Juleita Seip Mendoza, København S., står som ejer af selskabet. Trods gentagne forsøg i flere dage har Fyns Amts Avis ikke kunnet træffe hende for en kommentar.

Selve ejendommen, der husede Hotel Rudkøbing - beliggende Havnegade 2 i Rudkøbing - er ikke omfattet af konkursen. Den ejes ifølge det offentlige register www.ois.dk af Carsten Seip Nielsen, Greve. Heller ikke han har reageret på talrige henvendelser fra avisen.

Der lejes værelser ud, men hvor mange har det ikke været muligt for avisen at få oplyst. Ifølge ejendommens BBR-meddelelse er der 16 værelser i alt. Efter nogle ændringer på andensalen i 1996 er der her fem dobbeltværelser og tre enkeltværelser.

Værtshuset i samme ejendom, "Nummeret", har stået tomt i længere tid.

Skifteretten i Svendborg har indsat advokat Henning Moritzen, Svendborg, Focus Advokater som kurator (bobestyrer) over selskabet Hotel Rudkøbing ApS.

Af retsbogen fremgår det, at der er særlige hensyn, som taler for, at der ikke skal stilles sikkerhed for omkostningerne ved konkursbehandlingen. Den sikkerhedsstillelse, man således slipper for, er på 30.000 kroner.

Hotel Rudkøbing

Hotel Rudkøbing blev bygget i 1913 af arkitekt Frits Jørgensen, og bygningen står i dag stort set, som da den blev opført, omend noget forfalden.

Der har været gæstgiveri på adressen siden sidst i 1700-tallet. Den stråtækte gård, der gik under navnet Nr. 18 har måske inspireret til det nye Hotel Rudkøbings værtshus Nummeret. Den gamle bygning blev revet ned i 1912 og gjorde plads til det nye hotel ved havnen og den nyanlagte jernbanestation.

I Peter Dragsbos bog "Hvem tegnede husene?" står der om Hotel Rudkøbing og Frits Jørgensen:

"Frits Jørgensen var en del af den generation, der var med til at skabe Bedre Byggeskik og bagefeter ny-klassicismen. Hans første og et af de smukkeste arbejder på Langeland blev det nye Hotel Rudkøbing, Havnegade 2 i 1913. Bygningen er et toetagers forhus med en facade indrammet af to karnappartier, der ender i helvalmede kviste forbundet af en altan foran førstesalen (senere ombygget til lukket veranda) samt teglhængt mansardtag med en bindingsværks kvistetage mod gaden. Huset er bygget i røde håndstrøgne sten med et væld af fine friser og detaljer, bl.a en fin indgangdør med inskription i typisk "Skønvirke"- bogstaver. Bygningen står ret intakt, men desværre noget præget af mange års forsømmmelse - et oplagt objekt for en kæmpe restaurering!".

Kilder: Historiske huse og gårde i Rudkøbing, Langelands Museum.

Peter Dragsbo: Hvem tegnede husene?, Langelands Museum.

Annonce

1,2 million kroner værd

Havnegade 2 er senest vurderet 1. oktober 2018 og er sat til en værdi på 1,2 million kroner.

Ejendommen har et samlet bygningsareal på 642 kvadratmeter.

Ifølge OIS blev den handlet for 1.443.906 kroner tilbage i slutningen af november 2000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Annonce