Annonce
Erhverv

Konkurrent køber op i fynsk bank: Nu er den storaktionær og ejer mere end 20 procent

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland - Fyn, oplyser i pressemeddelelsen, at banken fortsat er venligtsindet aktionær, selvom den nu ejer over 20 procent af Nordfyns Bank. Foto: Jakob Dall
Sparekassen Sjælland-Fyn har offentliggjort, at den har købt en aktiepost i Nordfyns Bank, så den nu ejer mere end 20 procent.

Fyn: Sparekassen Sjælland-Fyn, som har 10 fynske filialer, har i en pressemeddelelse offentliggjort, at den har købt en større aktiepost i Nordfyns Bank.

Nu ejer sparekassen mere end 20 procent af banken, som har 109 medarbejdere, syv filialer på Fyn og hovedsæde i centrum af Odense.

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, fortæller i meddelelsen, at købet er sket, da sparekassen anser den lokale bank som en sund forretning.

- Nordfyns Bank er et veldrevet pengeinstitut, som viser rigtig gode takter. Af samme årsag ser vi det som en god finansiel og strategisk investering for os, hvormed vi samtidig kan støtte op om et andet lokalt pengeinstitut.


Nordfyns Bank er et veldrevet pengeinstitut, som viser rigtig gode takter.

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn


En af fordelene ved købet af den større aktiepost i Nordfyns Bank er, at de to virksomheder bruger den samme IT-platform. Dermed forudser Sparekassen Sjælland-Fyn, at der i fremtiden vil være synergieffekter ved et tættere parløb.

Annonce

Ny storaktionær i banken

I en meddelelse fra Nordfyns Bank fremgår det ligeledes, at Sparekassen Sjælland-Fyn med ejerandelen på over 20 procent er ny storaktionær i banken.

I meddelelsen fra Sparekassen Sjælland-Fyn understreger direktør Lars Petersson dog, at den er en venligtsindet aktionær. Det betyder, at den fortsat vil støtte bestyrelsen, direktionen og Nordfyns Banks medarbejdere, så virksomheden kan få en større markedsandel på Fyn.

Opkøbet af flere aktier har ingen betydning for antallet af stemmer. Sparekassen Sjælland-Fyn vil fortsat have 20 stemmer. Sparekassen har også aktier i Lollands Bank, hvor den også er storaktionær, og i meddelelsen tilkendegiver den, at denne investering har været meget tilfredsstillende.

Annonce

Aktiekursen brager op

I forbindelse med dagens aktieopkøb fra Sparekassen Sjælland-Fyn, så de nu har en ejerandel på mere end 20 procent, har aktien hos Nordfyns Bank taget et gevaldigt hop.

Indtil videre er aktien torsdag eftermiddag steget 16,9 procent, så den nu ligger i 255 kroner per aktie. Det betyder, at aktien fra den 1. januar i år samlet set er gået 56,4 procent op fra 163 kroner per aktie.

Annonce

Regner ikke med mere samarbejde

Per Maegaard, formand for Nordfyns Bank, fortæller til mediet FinansWatch, at opkøbet af aktier fra Sparekassen Sjælland-Fyn ikke rokker ved bankens selvstændighed.

Han forventer ikke de store omvæltninger i den daglige forretning, men til gengæld forventede Per Maegaard tidligere torsdag, at aktiemarkedet vil reagere positivt efter lave aktiekurser i et stykke.

- Den har været alt for lav i alt for lang tid, siger han til FinansWatch.

Han slår også fast, at han ikke regner med et øget samarbejde mellem de to banker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Annonce