Annonce
Svendborg

Konkurrence til Rema 1000 - Netto klar til at åbne i Vindeby

Købmand i Rema 1000 i Vindeby, Nikolaj Jensen, tager det stille og roligt, at Netto åbner på den anden side af vejen i krydset af Eskærvej og Sundbrovej i Vindeby. Foto: Katrine Becher Damkjær
4. juli åbner Netto i bygningen, der tidligere har huset Dagligbrugsen i Vindeby, og dermed får Rema 1000 igen konkurrence. Det tager Rema 1000-købmand Nikolaj Jensen i stiv arm.
Annonce

Vindeby: Den 4. juli er Rema 1000 ikke længere alene om at sælge smør, mel, gryn, sukker og mælk i Vindeby.

Det er nemlig dagen, hvor Netto for første gang slår dørene op i de lokaler, hvor Dagligbrugsen Sundhøj i Vindeby huserede frem til oktober 2018.

Salling Group, der ejer Netto-kæden, overtog ejendommen 1. december 2018, og der er sket lidt med den siden, oplyser Salling Groups udviklingschef, Carsten Hadsbjerg.

- Vi har flyttet nogle vægge, så vi får nogle rammer, der er mere optimale for os, og det betyder, at vi har fået salgslokale på omkring 750 kvadratmeter. Og det er det, vi som minimum gerne vil have i sådan en nyåbnet Netto, siger han.

Som udgangspunkt tager jeg det stille og roligt. Min måde at arbejde på et meget anderledes end Nettos. Jeg arbejder meget med at bakke foreninger op økonomisk og udvikle lokalsamfundet, og det er ikke det, Netto på nogen måde er kendt for.

Nikolaj Jensen, købmand, Rema 1000 i Vindeby.

Annonce

Ingen panik i Rema 1000

På den anden side af Sundbrovej, i Rema 1000, går købmand Nikolaj Jensen ikke i panik over udsigten til konkurrence.

- Som udgangspunkt tager jeg det stille og roligt. Min måde at arbejde på et meget anderledes end Nettos. Jeg arbejder meget med at bakke foreninger op økonomisk og udvikle lokalsamfundet, og det er ikke det, Netto på nogen måde er kendt for. Så selv om vores priser er ens, er vi meget forskellige, siger Nikolaj Jensen.

Han erkender dog, at han kommer til at tabe omsætning.

- Selvfølgelig gør vi det. Men uden at det skal lyde arrogant, tror jeg, det stille og roligt vil jævne sig ud, for jeg tror også, at Netto vil komme til at tage noget fra Netto-butikkerne i Svendborg og i Rudkøbing. Så for os handler det om aldrig at hvile på laurbærrene, men om at blive ved med at holde fokus på god service og friske varer, siger Nikolaj Jensen.

Annonce

Ingen panik i Netto

Hos Netto ryster udviklingschef Carsten Hadsbjerg heller ikke ved tanken om at have en Rema 1000 i nabolaget.

Faktisk har det slet ingen indflydelse haft på beslutningen om at slå sig ned i Vindeby, fortæller han.

- Når vi placerer vores butikker, kigger vi først og fremmest på, hvordan beliggenheden passer til vores eget butiksnet. Det er det vigtige for os, for vi tror på, at vi kan drive en butik, selv om der er konkurrence. Desuden er der mange steder, hvor vi og Rema 1000 ligger lige ved siden af hinanden, og det har vi gode erfaringer med, siger udviklingschefen, der har pænt store forventninger til den nye butik.

- Vindeby er et sted, hvor der er forholdsvis langt til en Netto - man skal enten til Svendborg eller Rudkøbing. Så jeg tror, vi får rigtig mange kunder, siger Carsten Hadsbjerg.

Den nye forretning åbner 4. juli klokken 8, og ifølge Carsten Hadsbjerg ligger åbningstiderne endnu ikke helt fast.

- Men det bliver i retning ad fra klokken 7 til 22 alle ugens dage, og måske kan vi finde på at udvide dem lidt om sommeren, siger han.

Rema 1000 har i øjeblikket åbent til klokken 21, og trods meldingen fra Netto har købmand Nikolaj Jensen ingen umiddelbare planer om at holde nøglen i lommen en time længere.

- Jeg trækker vejret. Vi kan se, at selv om vi har mange campingpladser, så sker her faktisk ikke så meget om aftenen, siger han.

Det var svigtende omsætning og konstante underskud, der førte til Coops beslutning om at lukke Dagligbrugsen Sundhøj - en beslutning, som blev meldt ud i september 2018.

4. juli er ikke bare den amerikanske uafhængighedsdag, men også dagen, hvor Netto åbner i bygningen, hvor Dagligbrugsen har holdt til. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce