Annonce
Svendborg

Koncert: Salmer a la folkemusik

Phønix spiller gamle salmer i Svendborg. PR-foto
Folk-bandet Phønix spiller de gamle salmer på særlig måde, når der er koncert i Sct. Jørgens sognegård.

Svendborg: Folk-bandet Phønix giver koncert i Sct. Jørgens sognegård lørdag 21. september kl. 14.30.

Bandets helt specielle lyd har rødder i den danske og skandinaviske sang- og musiktradition, og det er en lyd, som giver de gamle sange nye vinger og gør dem mere nutidige, lyder det blandt andet.

Tempoet og udførelsespraksis for mange gamle salmer har med årene taget melodierne et nyt sted hen, og ikke mange tænker på, at det engang var dansemusik, som menigheden kendte og derfor nemt kunne synge med på.

Phønix ønsker i denne koncert at vise, hvordan salmerne lyder, hvis man spiller dem med folkemusikkens drive og dansable swing.

Annonce

Veletableret orkester

Publikum får lejlighed til at prøve det på egen krop, når de synger med på udvalgte fællessangs-salmer undervejs i koncerten.

Phønix er et veletableret orkester på den danske folkemusikscene og har mange hundrede koncerter bag sig.

Kvartettens særlige instrumentering med basklarinet, percussion, harmonika, sang og keyboard har ført dem rundt i store dele af verden - på både de største festivalscener og de mest intime klubscener.

Bandet har eksisteret i sin nuværende form i cirka 12 år, men blev grundlagt helt tilbage i 1990.

Musikerne er: Karen Mose Nørgaard, sang, Anja Præst Mikkelsen, basklarinet, Jesper Falch, percussion, og Jesper Vinther Petersen, harmonika.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Landsstævnet bliver også for unge klimatosser

For nogen synes Landsstævnet garanteret langt ude i horisonten, men for en række af Svendborgs partnere er landsstævne-arbejdet ikke bare i fuld gang - man er efter sigende foran planerne med at realisere det store projekt. Derudover lader det også til, at landsstævnet 2021 i Svendborg bliver first-mover på indholdsfornyelsen. Det bliver selvfølgelig med et stort fokus på idræt og bevægelse og fællesskab. Helt som det plejer. Men derudover tilføjer Svendborg et helt særligt fokus på bæredygtighed med en række samarbejdspartnere. Helt konkret bliver der under landsstævnet afviklet et stort klimatopmøde for unge, og dermed kan de unge klimatosser altså deltage i landsstævnet uden at deltage så meget som i én sportsgren, men alene med fokus på, hvordan verden bliver mere bæredygtig. Ordet klimatosse skal i den her henseende forstås i den allerbedste betydning - helt som ordet har ændret betydning, siden Pia Kjærsgaard på valgaftenen nærmest udspyede det i sin nederlagstale. Fredag formiddag blevet ordet klimatosse kåret som årets nye danske ord, og præcis samtidig stod en række bæredygtige landsstævnepartnere og underskrev formelt det store samarbejdsdokument, der kickstarter det store bæredygtighedsfokus under Landsstævne 2021. Bag det nye, visionære samarbejde står DGI, energiselskabet SEF, Svendborg Kommune, Efterskoleforeningen - og en række unge mennesker, der også skrev under på dokumentet med projektet "Verden er vores". I det hele taget var sidste uge en markant uge for klimaet med både ny dansk klimalov, ny EU-lovgivning og ikke mindst set med unge briller: Greta Thunberg kåret som årets person af Time Magazine. 2019 blev et skelsættende år - en af den slags år, der skriver politisk historie, og som nogen allerede nu omtaler som et markant vendepunktsår. Netop på grund af klimakampen. Det er stærkt, at Svendborg på mange måder nu forsøger at lægge sig helt i front af klimakampen og især får det gjort til et markant indhold på Landsstævnet 2021. På den måde er selve mega-projektet Landsstævnet 2021 en enorm driver for selve den grønne omstilling i en by, der ellers ikke helt har været med fra start. Man har kunnet holde ferie i fjerne italienske bjergbyer med for eksempel bedre affaldssortering end det, vi har kunne præstere i vores ellers oplyste, bæredygtigheds-bevidste område af verden. Men indtil nu er vi på nogle områder blevet ved den lettere frelste snak, og det er fantastisk godt og nødvendigt, at Landsstævnet nu får en markant bæredygtighedsprofil - og dermed også kan bidrage til også at få flyttet ikke bare vores gæster i 2021, men os alle sammen i hverdagen.

Annonce