Annonce
Langeland

Kommuner vil bruge litteratur til at lokke borgere ud i naturen

Nyt initiativ fra kommunerne Faaborg-Midtfyn og Langeland har fokus på at styrke borgernes kondition såvel som deres viden om lokalområdets kulturarv. Her fælles fodslaw i Kolding på gåtur ved Harte. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Langeland: Et nyt kommunalt dannelsesprojekt er søsat i Faaborg-Midtfyn og på Langeland. Borgere i de to kommuner kan tilmelde sig vandreture, som er guidet af en person med kendskab til den litteratur og kultur, der knytter sig til området. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tonni Hansen (SF), Langelands borgmester, er begejstret for initiativet, som har fået navnet 'Ud i naturen - ind i fortællingen'.

- Jeg tror på, at det at kombinere gåture i naturen med litteratur og fordybelse i vores kulturarv både kan få endnu flere ud at gå og give deltagerne en lokalhistorisk bevidsthed, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

I første omgang er der oprettet fire grupper, som kommer på fem gåture. Hver gruppe vil bestå af maksimalt 20 deltagere. Turenes længde varierer mellem seks og 15 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce