Annonce
Ærø

Kommunens sorte aktier er forsvindende få

Kommunaldirektør i Ærø Kommune Allan Filtenborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ærø: Økonomi- og erhvervsudvalget stemte forleden nej til at lægge Ærø kommunes investeringsportefølje om, så man ikke længere havde penge stående i såkaldte "sorte aktier".

- Det er svært at spå om, hvad forskellen i afkast mellem den nuværende portefølje og en omlagt til noget mere grønt, ville have givet. Vi havde besøg af Sydbank, der forklarede om den nuværende ordning og den, som de ville kunne lægge om til, hvis man ville, og der er mulighed for nogenlunde samme afkast på begge ordninger. Det er ikke sådan, at hvis man havde valgt den ene fremfor den anden, så var man sikret et større afkast. Men igen; det er aktier og derfor er det svært at sætte præcise tal på, fortæller kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg.

Samlet set er der også tale om en nærmeste forsvindende lille andel af kommunens ialt 42 millioner investerede kroner, der står i de "sorte aktier". Den langt største andel er investeret i Shell og denne del udgør kun godt 62.000 kroner, svarende til lidt over en promille af den samlede investering.

Hvad der dog er mere sikkert er, at man ved en omlægning ville have fået en besparelse på de årlige handelsomkostninger på 69.000 kroner i 2020, hvor man skulle have lagt investeringerne om, og for de efterfølgende år på små 200.000 kroner. HVIS man altså havde valgt at omlægge. Det fremgår af sagsfremstillingen.

Allan Krogh Filtenborg fortæller, at sagen endnu ikke er helt afsluttet, da investeringerne også lige skal en tur omkring kommunalbestyrelsen 20. november.

- Der er to sager, der følges ad. Der er den her som, der nu blev stemt om i Økonomi- og erhvervsudvalget, og så er der en sag, der handler om fat lave investeringspolitikken om, så man fremadrettet forpligter sig til at gøre nogle andre investeringer. Og man kan jo godt lave politikken om, men så er det vel også, fordi man gerne vil føre den ud i livet. Men der er intet til hinder for, at man vil have en ny politik, der så først skal træde i kraft senere, fortæller kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

112

Ruder knust: Fem indbrud i biler i Svendborg

Annonce