Annonce
Svendborg

Kommunen opruster: Søger medarbejdere til ældreområdet

Svendborg Kommune beder om hjælp på ældreområdet, hvor man forventer øget pres som følge af, at coronavirus spreder sig i Danmark. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Med udsigten til at skulle passe flere og mere syge ældre, der udskrives tidligere end normalt fra sygehuset for at give plads til coronapatienter, er Svendborg Kommune nu i færd med at opruste på antallet af medarbejdere på ældreområdet. Borgmesteren opfordrer alle, der kan og vil, til at melde sig i kommunens jobbank.

Svendborg: Svendborg Kommune har udsigt til at skulle modtage flere og mere syge ældre patienter, som man skal tage sig af.

Årsagen er, at man på hospitalerne vurderer, at man får behov for pladsen til det stigende antal coronapatienter, man forventer, vil komme.

Det får Svendborg Kommune til at opruste på antallet af medarbejdere, så man kan stå imod et højere antal ældre syge patienter end normalt. Ikke mindst for at være sikker på, at ældreplejen er tilstrækkeligt bemandet, selvom medarbejdere her skulle blive lagt ned at coronavirus.

Borgmester Bo Hansen (S) siger:

- Vi ved jo ikke helt præcist, hvilken fremtid, vi kigger ind i. Men det, vi forventer, er tre ting: At der vil komme flere borgere, som har brug for vores hjælp på grund af tidligere udskrivninger fra sygehusene. At flere af vores medarbejdere selv vil blive syge. Og at pasning af borgere med coronavirus eller som er mistænkt for at være syge med coronavirus formentlig også vil presse os, siger han.

Og det får kommunen til at bede borgerne om hjælp.

Sådan gør du, hvis du vil hjælpe kommunen

Svendborg Kommune forudser, at presset på ældreområdet vil stige i takt med, at coronavirus spreder sig og hospitalerne kommer til at udskrive patienter tidligere end normalt.

Af den grund har kommunen oprettet en jobbank, som man kan blive skrevet op i, hvis man gerne vil hjælpe til på ældreområdet. I så fald skal man kontakte sygeplejefaglig leder Janne Ditlevsen på telefon 24886857 og lade sig skrive op i jobbanken.

Man kan også hjælpe med at aflaste kommunen ved som pårørende selv at passe sine plejekrævende pårørende. Hvis man vil være med til at aflaste på den måde, skal man kontakte borgerens hjemmeplejesektion eller visitationen i Svendborg Kommune på telefon 21 608046 og aftale nærmere.

Jobbank

Han siger, at man i kommunen arbejder med to tiltag, der skal være med til at ruste Svendborg til de kommende udfordringer:

- Det ene er, at ældreområdet er gået i gang med at etablere en jobbank. Hvis nogen borgere, sundhedsfaglige, studerende, tidligere ansatte eller tilsvarende ønsker at hjælpe i et nødberedskab, så har vi faktisk behov for, at de kontakter os. Og de skal kontakte vores sygeplejefaglig leder Janne Ditlevsen på 24886857, og så vil de blive skrevet op i jobbanken, hvis de henvender sig, siger Bo Hansen og fortsætter:

- Det andet tiltag, det er, at der er en del pårørende, der har meddelt, at de ønsker selv at passe deres pårørende i stedet for at lade hjemmeplejen gøre det. Og hvis der er flere borgere, der på nogen måde ønsker at hjælpe sine pårørende og dermed at aflaste kommunen og hjemmeplejen, så kan de kontakte borgerens hjemmeplejesektion eller visitationen på 21608046 og aftale nærmere.

Opfordringen er altså klar, hvis man kan og vil hjælpe, skal man ikke tøve med at melde sig, om end Bo Hansen fastslår, at indtil videre er der fod på situationen.

- Men vi vil gerne være klar til når og hvis, der for alvor kommer pres på, fastslår han.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Kultursammenstød mellem København og Svendborg: Radio Diablo på vej ud af Radio Loud

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Store mængder af mønter, skibsnagler og våben fra vikingetiden fundet på Ærø: - Det er helt exceptionelt!

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis: Der skal mere lys over Holmegaard-sagen - og det kommer der nu

Sport

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Sport

Gammel mesterklub prøver igen: B1909 hiver eks-divisionsspiller ind i manegen - Svendborg-Oure vandt topkamp

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Klumme: Du skal elske rengøringspersonalet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Svendborg

Imam fra Svendborg ønsker sharialov og islamisk stat: Borgmester Bo Hansen fordømmer hans udtalelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Gigantisk solcellepark er på vej: Kan producere grøn strøm til 31.000 husstande

Kultur

Publikum bar berørt stjerne: MØ’s eneste koncert i 2021 bød på nyt verdenshit og ”Fisse i dit fjæs”

Annonce