Annonce
Svendborg

Kommunen opruster: Søger medarbejdere til ældreområdet

Svendborg Kommune beder om hjælp på ældreområdet, hvor man forventer øget pres som følge af, at coronavirus spreder sig i Danmark. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Med udsigten til at skulle passe flere og mere syge ældre, der udskrives tidligere end normalt fra sygehuset for at give plads til coronapatienter, er Svendborg Kommune nu i færd med at opruste på antallet af medarbejdere på ældreområdet. Borgmesteren opfordrer alle, der kan og vil, til at melde sig i kommunens jobbank.

Svendborg: Svendborg Kommune har udsigt til at skulle modtage flere og mere syge ældre patienter, som man skal tage sig af.

Årsagen er, at man på hospitalerne vurderer, at man får behov for pladsen til det stigende antal coronapatienter, man forventer, vil komme.

Det får Svendborg Kommune til at opruste på antallet af medarbejdere, så man kan stå imod et højere antal ældre syge patienter end normalt. Ikke mindst for at være sikker på, at ældreplejen er tilstrækkeligt bemandet, selvom medarbejdere her skulle blive lagt ned at coronavirus.

Borgmester Bo Hansen (S) siger:

- Vi ved jo ikke helt præcist, hvilken fremtid, vi kigger ind i. Men det, vi forventer, er tre ting: At der vil komme flere borgere, som har brug for vores hjælp på grund af tidligere udskrivninger fra sygehusene. At flere af vores medarbejdere selv vil blive syge. Og at pasning af borgere med coronavirus eller som er mistænkt for at være syge med coronavirus formentlig også vil presse os, siger han.

Og det får kommunen til at bede borgerne om hjælp.

Sådan gør du, hvis du vil hjælpe kommunen

Svendborg Kommune forudser, at presset på ældreområdet vil stige i takt med, at coronavirus spreder sig og hospitalerne kommer til at udskrive patienter tidligere end normalt.

Af den grund har kommunen oprettet en jobbank, som man kan blive skrevet op i, hvis man gerne vil hjælpe til på ældreområdet. I så fald skal man kontakte sygeplejefaglig leder Janne Ditlevsen på telefon 24886857 og lade sig skrive op i jobbanken.

Man kan også hjælpe med at aflaste kommunen ved som pårørende selv at passe sine plejekrævende pårørende. Hvis man vil være med til at aflaste på den måde, skal man kontakte borgerens hjemmeplejesektion eller visitationen i Svendborg Kommune på telefon 21 608046 og aftale nærmere.

Jobbank

Han siger, at man i kommunen arbejder med to tiltag, der skal være med til at ruste Svendborg til de kommende udfordringer:

- Det ene er, at ældreområdet er gået i gang med at etablere en jobbank. Hvis nogen borgere, sundhedsfaglige, studerende, tidligere ansatte eller tilsvarende ønsker at hjælpe i et nødberedskab, så har vi faktisk behov for, at de kontakter os. Og de skal kontakte vores sygeplejefaglig leder Janne Ditlevsen på 24886857, og så vil de blive skrevet op i jobbanken, hvis de henvender sig, siger Bo Hansen og fortsætter:

- Det andet tiltag, det er, at der er en del pårørende, der har meddelt, at de ønsker selv at passe deres pårørende i stedet for at lade hjemmeplejen gøre det. Og hvis der er flere borgere, der på nogen måde ønsker at hjælpe sine pårørende og dermed at aflaste kommunen og hjemmeplejen, så kan de kontakte borgerens hjemmeplejesektion eller visitationen på 21608046 og aftale nærmere.

Opfordringen er altså klar, hvis man kan og vil hjælpe, skal man ikke tøve med at melde sig, om end Bo Hansen fastslår, at indtil videre er der fod på situationen.

- Men vi vil gerne være klar til når og hvis, der for alvor kommer pres på, fastslår han.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Navne

Som at komme på landsholdet: Jesper Wung-Sung får plads i Det Danske Akademi

Annonce