Annonce
Svendborg

Kommunalt krisemøde om corona efter smittestigning

Antallet af coronasmittede steg den forgangne uge i Svendborg, og det fik borgmesteren til at indkalde til krisemøde mandag morgen klokken 9. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Efter et øget antal coronasmittede i weekenden fik Svendborg Kommune til "at gå i rød", indkaldte borgmesteren til krisemøde mandag morgen klokken 9.
Annonce

Svendborg: Lørdag kom Svendborg Kommune på myndighedernes bekymringsliste efter en stigning i antallet af smittede med Covid19.

Det fik borgmester, Bo Hansen (S), til at indkalde til krisemøde mandag morgen klokken 9.

En kommune kommer på bekymringslisten, hvis antallet af smittede stiger til flere end 20 pr. 100.000 indbyggere.

I weekenden var der lørdag 12 smittede svarende til en incidens på 20,6.

Søndag var den dog faldet igen, men borgmesteren valgte at holde fast i krisemødet, der dog ikke afstedkom drastiske indgreb.

I Odense har vi for eksempel set, at antal tilladte forsamlede blev sænket fra 100 personer til 50.

- Men det er altså ikke noget, vi kommer til at gøre i Svendborg på baggrund af weekendens tal, siger Bo Hansen.

Han siger, at idet der er tale om så relativt få tilfælde, og det faktum, at antallet af smittede hurtigt dalede igen ikke har afstedkommet en henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der er altså for øjeblikket ikke tale om restriktioner som eksempelvis at ændre på, hvor mange må forsamles.

Bo Hansen fortæller, at man alligevel handler på weekendens tal og foretager en rundringning til skoler, uddannelsesinstitutioner og lignende i kommunen.

- Vi har jo set i andre kommuner, at det ofte er blandt unge, der sker en smittespredning, så nu ringer vi rundt og tager en snak med skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen for at sikre, at samarbejdet er som det skal være, siger han og konkluderer:


Vi har jo set i andre kommuner, at det ofte er blandt unge, der sker en smittespredning, så nu ringer vi rundt og tager en snak med skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen for at sikre, at samarbejdet er som det skal være

Bo Hansen


- Og så vil jeg ellers bare minde om, at vi alle har et ansvar for at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer; altså blandt andet vask hænder, sprit af, hold afstand, bære mundbind i offentlig transport.

Han fortæller, at i sit næste nyhedsbrev til kommunens virksomheder vil han også komme ind på nødvendigheden af, at vi alle tager ansvar, så risikoen for smittespredning reduceres.

- Vi bruger det her til at skærpe opmærksomheden, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce