Annonce
Svendborg

Kommunal hjælp på vej til erhvervslivet

Fremrykning af anlægsinvesteringer, henstilling af husleje og forlængelsen af betalingsfrister er en del af de værktøjer kommunens økonomiudvalg er blevet enige om at skrue med for at hjælpe Svendborgs erhvervsliv, fortæller borgmester Bo Hansen (S). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
På et møde tirsdag blev et samlet økonomiudvalg enige om en hjælpepakke til byens erhvervsliv i forsøget på at holde hånden under netop virksomhedernes drift i forbindelse med corona-krisen

Svendborg: Staten pumper allerede 13 hjælpepakker og 280 milliarder ud til erhvervslivet. Men som andre fynske kommuner mener man i Svendborg, at der er mere at gøre.

Derfor kunne borgemester Bo Hansen (S) onsdag konstatere, at et samlet økonomiudvalg stillede sig bag beslutningen om en kommunal hjælpepakke til erhvervslivet.

- En stor del af kommunens hjælp ligger i likviditet. Nu sørger vi for at betale vores regninger lidt hurtigere og håber på, at det styrker de kassebeholdninger, der er rundt om i virksomhederne her i Svendborg, og så fremrykker vi nogle allerede planlagte anlægsprojekter for 7,3 millioner kroner, siger Bo Hansen.

Samtidig fortæller borgmesteren, at kommunen nu er indstillet på at væbne sig med tålmodighed, når betalingerne skal gå den anden vej. Kommunen vil gå med til at forlænge betalingsfrister for de virksomheder, man er i berøring med. Men det kan også dreje sig om henstand af husleje.

- Det er i virkeligheden det, vi kan gøre for at støtte det lokale erhvervsliv, som for mange virksomheders vedkommende slet ingen indtjening har i øjeblikket, forklarer han.

At et samlet økonomiudvalg står bag hjælpepakken glæder da også Bo Hansen.

- Det har jeg det rigtig godt med. På mange af punkterne er vi inspireret af andre kommuner og deres måde at håndtere den situation, som vi står i lige nu, på. Og så er jeg glad for, at vi her kan se bort fra politiske skel, siger borgmesteren.

Annonce

Hjælper også på længere sigt

Allerede inden mødet i økonomiudvalget var kommunen dog begyndt på hjælpen til erhvervslivet. I sidste uge forlængede man betalingsfristerne, og anlægsprojekterne er man også indstillet på at igangsætte med det samme.

Bo Hansen er dog ganske klar over, at den kommunale håndsrækning kun vil nå ud til dele af erhvervslivet.

- Vores hjælp vil først og fremmest gavne byggebranchen, men det er vores håb, at det alligevel i en eller anden form vil smitte af på eksempelvis byens detailhandel, forklarer Bo Hansen.

Men nogen hjælp til alle brancher er der altså ikke tale om.

Alligevel ser Bo Hansen kun den nuværende hjælpepakke som første skridt på vejen.

- Det, vi gør nu for anlægsprojekterne, kan vi sagtens håndtere inden for kommunens nuværende budget. Så må vi se, hvordan situationen udvikler sig. Men en del af hjælpepakken er også, at vi nu får set på, om der behov for anlægs-og renoveringsopgaver i meget større skala, vi kan gøre noget ved, siger Bo Hansen.

Kommer det der til, er kommunen klar til at tage højde for det i budgetforhandlingerne til efteråret, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce