Annonce
Svendborg

Kommentar til Svendborgs byudvikling

Cresta Appelt er bekymret for Svendborgs byudvikling. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Læserbrev: Jeg havde en drøm, hvor jeg gik rundt i den smukkeste by, der havde beholdt sit særkende, sin herlighedsværdi med små lave bygninger, hyggelige små stræder og ikke mindst en smuk gammel havn, med masser af liv, reparation af skibe, tovværk og kæder på kajen. På kajen og ude i havnen var der bygget træbroer, som blev til et kreativt/attraktivt havneområde med en blanding af husbåde/værksteder/gallerier/udsalgssteder og cafeer, hvor man kunne sidde ved en lille parasol, ternet dug og få sig en sildemad med en kold øl eller en latte med muffin. Det var en oase, hvor den fortravlede befolkningen, rejsende og turister, kunne slå sig ned for kortere eller længere tid. Et sted hvor sjælen kunne få lov til at dvæle og i tankerne rejse ud på de store oceaner. Et sted hvor der var tid, ro og inspiration til nye ideer - nye indtryk. Et sted man snakkede om med smil på læben og som alle gerne ville se.

Men pludselig kom mareridtet væltende...... Fine gamle bygninger blev væltet med store maskiner. De hyggelige små stræder blev til store brede veje, kun for de fortravlede beboere, som bare ville hurtigt fra A til B. Kæmpe klodser af beton, stål og glas, som blev højere og højere, større og større, blev hurtigt rejst på pladser og havnekajer. Den lille fine by ville så gerne ligne alle de andre byer. Så når man kom til byen, skulle man ikke gå på opdagelse og blive fornyet med indtryk. Man skulle kunne finde rundt, som om man var hjemme i sin egen by. Ellers kunne det jo godt blive skræmmende, hvis man skulle få nye ideer, nye tanker og inspiration til noget andet.

Da jeg vågnede, tænkte jeg at det heldigvis var en drøm, indtil jeg så ud ad vinduet og opdagede at DET VAR GANSKE VIST.......

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce