Annonce
Fodbold

Kommentar: Superligaen ender som patient uanset hvad

Kommentar: Dan Hammer er tidligere koncernchef for Parken Sport & Entertainment og nuværende administrerende direktør for Royal Arena.

Han har også holdninger til, hvad der skal ske i dansk fodbolds top, hvis Superligaen aldrig bliver afsluttet på grund af corona-virussen.

"Vi ender med en Superliga med mindst 16 hold, hvis der skal træffes en flertalsbeslutning, såfremt 19-20-sæsonen ikke spilles færdig. Hvis operationen lykkes, dør patienten en langsom død."

Sådan skriver han på twitter. Og ja Superligaen var i færd med at skære sig selv ned til 12 hold, da det hele ramlede. OB kunne omsider præsentere et overskud, men står vel til at tabe mindst en snes millioner, hvis ikke turneringen bliver afsluttet på grund af manglende tv-indtægter og meget mere, fordi OB er part i koncernen OSE, der har lukket messer og hoteller ned.

Hvis Divisionsforeningen virkelig mener, at Hobro, Esbjerg og Silkeborg skal rykke ned for at gennemtrumfe nedskæringen til 12 hold, så er man på glatis. Der findes kun to retfærdige scenarier. Annullér turneringen eller spil færdig. Men annullering af turneringen giver problemer i forhold til Uefa, fordi Danmark jo gerne vil være med i de europæiske turneringer.

Og hvorfor skal lige netop Hobro ud? Ifølge turneringsreglementet ligger Hobro lige nu til at skulle spille to knockout-kampe om den tredje nedrykker-plads mod Sønderjyske, hvis de otte nederste - og det skal de jo - deles op i to nedrykningsgrupper. Så ville "kun" Esbjerg og Silkeborg rykke ud, hvis turneringen blev frosset ned.

Og der er en skov af hold, der bliver frataget muligheden for som nummer syv efter slutspillet at komme i Europa ad bagvejen med en kamp på udebane mod nummer tre i medaljeslutspillet.

Og hvordan sikrer man, at alle får lige trænings-betingelser og kan starte med holdtræningen 14 dage før turneringens genoptagelse?. FCK træner i grupper så vidt vides, men andre ikke kan eller vil af etiske grunde og hvad er det så for et produkt - formentlig uden tilskuere - som tv-seerne præsenteres for?

Der bliver ballade, selvom alle andre hensyn er langt vigtigere lige nu. Divisionsforeningens har fået advokat-hjælp til at skulle bestemme, men man kan ikke gøre alle tilfredse. Men måske skal man forsøge det. Udskyd nedskæringen til 12 hold et års tid til at starte med.

FCK træner i grupper så vidt vides, men andre ikke kan eller vil af etiske grunde og hvad er det så for et produkt - formentlig uden tilskuere - som tv-seerne præsenteres for?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce